Evenimentul Istoric > Articole online > I-au făcut statuie din bronz după ce sculptura din lemn a fost incendiată
Articole online

I-au făcut statuie din bronz după ce sculptura din lemn a fost incendiată

Statuia a fost dezvelită marţi, lângă oraşul ei natal, Sevnica, în sud-estul Sloveniei, pentru a înlocui originalul din lemn incendiat în iulie.

Sculptura din lemn a Melaniei Trump a fost incendiată în noaptea de 4 iulie, când în Statele Unite se sărbătorea Ziua Independenţei.

Urcată pe un trunchi de copac de 2,8 metri înălţime, noua statuie din bronz prezintă trăsături aspre şi o faţă de nerecunoscut a primei doamne a SUA.

Alături se află o placă cu mesajul „Această statuie este dedicată amintirii eterne a unui monument pentru Melania care se afla în această locaţie”, transmite Agerpres.

Statuia originală din lemn comandată de artistul american Brad Downey, care trăieşte la Berlin, a fost sculptată cu un fierăstrău de către artistul local Ales Zupevc.

Ea a fost pictată cu albastru pal amintind de haina pe care prima doamnă a SUA a purtat-o la ceremonia de învestire a soţului ei, Donald Trump. Noua statuie din bronz nu are culori.

În ianuarie, o statuie din lemn cu chipul lui Donald Trump, realizată de un artist local în 2019, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

Registration

Aici iti poti reseta parola