Evenimentul Istoric > Articole online > I-au făcut statuie din bronz după ce sculptura din lemn a fost incendiată
Articole online

I-au făcut statuie din bronz după ce sculptura din lemn a fost incendiată

Prima doamna a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, are statuie din bronz în țara natală.

Statuia a fost dezvelită marţi, lângă oraşul ei natal, Sevnica, în sud-estul Sloveniei, pentru a înlocui originalul din lemn incendiat în iulie.

Sculptura din lemn a Melaniei Trump a fost incendiată în noaptea de 4 iulie, când în Statele Unite se sărbătorea Ziua Independenţei.

Urcată pe un trunchi de copac de 2,8 metri înălţime, noua statuie din bronz prezintă trăsături aspre şi o faţă de nerecunoscut a primei doamne a SUA.

Alături se află o placă cu mesajul „Această statuie este dedicată amintirii eterne a unui monument pentru Melania care se afla în această locaţie”, transmite Agerpres.

Statuia originală din lemn comandată de artistul american Brad Downey, care trăieşte la Berlin, a fost sculptată cu un fierăstrău de către artistul local Ales Zupevc.

Ea a fost pictată cu albastru pal amintind de haina pe care prima doamnă a SUA a purtat-o la ceremonia de învestire a soţului ei, Donald Trump. Noua statuie din bronz nu are culori.

În ianuarie, o statuie din lemn cu chipul lui Donald Trump, realizată de un artist local în 2019, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA