Evenimentul Istoric > Articole online > Hitler credea că SUA sunt o ţară coruptă, care va fi înfrântă uşor
Articole online

Hitler credea că SUA sunt o ţară coruptă, care va fi înfrântă uşor

Bătălia pentru Anglia era deja pierdută, iar în Rusia, forţele germane au fost oprite în zăpadă, la porţile Moscovei.

Într-o atare situaţie, să declari război celei mai mari puteri industriale ale lumii nu părea a fi tocmai o decizie înţeleaptă. Şi atunci de ce a făcut Hitler ce a făcut, se întreabă history.info.

Şi oferă o variantă de răspuns. A făcut-o în special fin cauza japonezilor, cărora le promisese că dacă vor ataca Statele Unite, va declara şi el război americanilor.

Implicate deja oficial

Între altele, Adolf Hitler a recunoscut că Statele Unite erau deja oficial implicate în război în Europa, în calitate de aliaţi ai Marii Britanii.

O declaraţia de război oficială ar fi permis de asemenea germanilor să scufunde fără nici cea mai mică ezitare nave americane în Oceanul Atlantic.

În plus de asta, Hitler i-a judecat greşit pe americani, mai scrie history.info. El credea că America era o ţară demoralizată şi coruptă, care era uşor de zdrobit, şi că forţele naziste, care se bazau pe rasismul existenţial, ar fi urmat să câştige.

Numai că Hitler s-a înşelat. Declaraţia de război contra Statelor Unite a pecetluit, de fapt, soarta lui. Înfrângerea lui nu a devenit decât o chestiune de timp.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola