Evenimentul Istoric > Articole online > Hitler a scris ”Mein Kampf” în închisoare
Articole online

Hitler a scris ”Mein Kampf” în închisoare

Hitler a fost încarcerat la 11 noiembrie 1923, pentru implicarea în asa zisul ”puci de la berărie”. A fost o tentativă a naziştilor de a prelua abuziv puterea în Bavaria. Ea a avut loc în celebra la acea vreme Burgerbraukeller din Munchen.

După încercarea eșuată de a prelua puterea, Hitler a fost arestat și condamnat la cinci ani de închisoare. A fost închis în centrul de detenție Landsberg, la 65 de kilometri vest de Munchen.

În acest timp, el a impărțit camera cu Rudolf  Hess, căruia i-a dictat textul manuscrisului său, care mai târziu avea să fie cunoscut sub numele de ”Mein Kampf”.

Conform history.info, primele capitole ale manuscrisului au fost publicate în perioada în care el era în detenție și s-au bucurat de un succes atât de mare, încât Hitler și-ar fi putut cumpăra un Merzedes-Benz fiind încă în spatele gratiilor.

După puțin mai mult de un an petrecuți în spatele gratiilor, Curtea Supremă de Justiție a Bavariei a decis să îl grațieze pe Hitler. El a fost eliberat la 20 decembrie 1924, ziua în care finalizase deja cartea ”Mein Kampf”.

Redactorul cărții, Rudolf  Hess, a fost răsplătit ulterior de Hitler cu funcția de  vice-Fuhrer al celui de-Al Treilea Reich. 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola