Evenimentul Istoric > Articole online > Henric I, regele englez care a murit de prea îmbuibat
Articole online

Henric I, regele englez care a murit de prea îmbuibat

El a murit la 1 decembrie 1135, se zice, pentru că a mâncat prea mult dintr-o delicatesă după care se dădea în vânt: un tip de peşte primitiv, chişcar.

Este o specie de animale acvatice asemănătoare anghilei, considerată o delicatesă în Evul Mediu şi apreciată la mesele aristocraţilor.

Chiar şi romanilor le plăcea, şi, în timpul creştinismului medieval, era foarte apreciat în perioadele de post, când carnea nu este admisă în meniu.

A murit în Normandia

Defunctul Henric I era rege al Angliei din dinastia normandă. Fiu al puternicului William Cuceritorul, care a luat cu forţa Tronul Angliei în 1066, ca duce de Normandia, Henric I a moştenit mari proprietăţi în Franţa de la tatăl său.

El a decedat în Normandia, la Saint-Denis-en-Lyon.

Recordman la numărul de copii

Henric I a avut un mare număr de descendenţi. A avut mai mulţi băieţi şi fete decât orice alt rege al Angliei, şi este posibil să fie unul dintre europenii cu cel mai mare număr de copii din istorie.

A avut circa 26 de fete şi de băieţi, dintre care doar trei din căsătoria legală. Ceilalţi copii au fost născuţi de nenumăratele lui amante, al cărui număr a fost cu siguranţă mai mare de şapte, scrie history.info.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola