Evenimentul Istoric > Articole online > Harry şi Meghan renunţă la titlurile regale. Vor da şi bani înapoi
Articole online

Harry şi Meghan renunţă la titlurile regale. Vor da şi bani înapoi

„Ducele şi ducesa de Sussex nu vor mai utiliza titlul de alteţă regală, dat fiind faptul că nu vor mai fi membri activi ai familiei regale”, a explicat palatul.

Cuplul se află în centrul unei adevărate furtuni care ţine prima pagină a presei în Marea Britanie şi nu numai, după decizia luată de a renunţa la rolul său de prim-plan în cadrul familiei regale britanice, pentru a deveni independent financiar şi a se instala o parte din an în America de Nord. retragerea lor din prim-plan a fost poreclită de presă „Megxit”, după procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, „Brexit”.

Harry şi Meghan ar fi anunţat, potrivit BBC, că intenţionează să ramburseze cele 2,4 milioane de lire fonduri publice necesare renovării reşedinţei lor Frogmore Cottage, pe care o vor păstra.

De asemenea, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, nu vor mai primi fonduri publice.

Acest anunţ oficial vine după ce săptămâna trecută, ducii de Sussex şi-au comunicat dorinţa de a face un pas în spate din rolurile de prim-plan ca membri ai familiei regale britanice şi de a deveni independenţi financiar.

Registration

Aici iti poti reseta parola