Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Genialul tată al genialului Steven Spielberg și lunga sa viață
Articole online

Genialul tată al genialului Steven Spielberg și lunga sa viață

Pionier în industria computerelor, Arnold Spielberg, tatăl cineastului american Steven Spielberg, a murit marţi din cauze naturale în reşedinţa sa din Los Angeles la vârsta de 103 ani.

Steven Spielberg a făcut următoarea declaraţie despre tatăl lui, care a lucrat ca inginer pentru compania General Electric:

„Când văd o consolă PlayStation, când mă uit la un telefon mobil – de la cel mai mic calculator şi până la un iPad -, privesc spre tatăl meu şi spun: Tatăl meu şi o echipă de genii au început acest fenomen”.

Arnold Spielberg, care a mai avut trei fiice – Anne, Nancy şi Sue, s-a născut pe 6 februarie 1917 în oraşul Cincinnati din statul american Ohio şi a fost pasionat încă din copilărie de învăţătură şi inovaţie.

La vârsta de şase ani, a transformat podul din casa familiei sale într-un laborator de improvizaţii şi invenţii, invitându-şi prietenii să ţină în mâini electrozii unui aparat de electroşocuri, pe care îl construise fără să conecteze bateriile acestuia.

La 12 ani, a primit cadou o staţie radio, un dispozitiv care a deschis calea către o viaţă întreagă de poveşti şi discuţii împărtăşite pe calea undelor cu persoane necunoscute din diverse locuri ale lumii.

Operator radio

A transmis această pasiune pentru poveşti şi copiilor săi. „Şi-a făcut prieteni prin intermediul staţiei radio. Asculta poveştile unor oameni despre care nici nu ştia că existau până atunci.

Intra în contact cu persoane necunoscute şi cordialitatea lui a fost un lucru pe care l-a exprimat şi în viaţa reală, împrietenindu-se adeseori cu persoane care stăteau la coadă la magazinele Starbucks sau la mesele apropiate de a lui”, a dezvăluit Sue Spielberg, potrivit Agerpres.

În decembrie 1941, Arnold Spielberg s-a înrolat ca sergent în armata americană şi a lucrat ca operator radio şi coordonator de comunicaţii pentru escadrila 490, cunoscută şi sub numele de Burma Bridge Busters.

După ce s-a întors din război, în 1945, s-a căsătorit cu Leah Posner, o talentată pianistă concertistă, iar fiul lor, Steven, s-a născut în anul următor.

Cei patru copii ai cuplului au crescut într-un mediu familial care a încurajat atât raţionamentul logic, cât şi gândirea independentă. Tot după război, Arnold Spielberg s-a întors la şcoală şi a obţinut o diplomă în inginerie electrică la Universitatea Cincinnati.

Primul computer comercial şi de afaceri

După ce a absolvit acea universitate în 1949, s-a angajat la RCA (Radio Corporation of America) în Camden, New Jersey. A lucrat la primul computer comercial şi de afaceri dezvoltat de RCA – denumit RCA BIZMAC -, în perioada de pionierat a industriei computerelor.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola