Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Genialul tată al genialului Steven Spielberg și lunga sa viață
Articole online

Genialul tată al genialului Steven Spielberg și lunga sa viață

Steven Spielberg a făcut următoarea declaraţie despre tatăl lui, care a lucrat ca inginer pentru compania General Electric:

„Când văd o consolă PlayStation, când mă uit la un telefon mobil – de la cel mai mic calculator şi până la un iPad -, privesc spre tatăl meu şi spun: Tatăl meu şi o echipă de genii au început acest fenomen”.

Arnold Spielberg, care a mai avut trei fiice – Anne, Nancy şi Sue, s-a născut pe 6 februarie 1917 în oraşul Cincinnati din statul american Ohio şi a fost pasionat încă din copilărie de învăţătură şi inovaţie.

La vârsta de şase ani, a transformat podul din casa familiei sale într-un laborator de improvizaţii şi invenţii, invitându-şi prietenii să ţină în mâini electrozii unui aparat de electroşocuri, pe care îl construise fără să conecteze bateriile acestuia.

La 12 ani, a primit cadou o staţie radio, un dispozitiv care a deschis calea către o viaţă întreagă de poveşti şi discuţii împărtăşite pe calea undelor cu persoane necunoscute din diverse locuri ale lumii.

Operator radio

A transmis această pasiune pentru poveşti şi copiilor săi. „Şi-a făcut prieteni prin intermediul staţiei radio. Asculta poveştile unor oameni despre care nici nu ştia că existau până atunci.

Intra în contact cu persoane necunoscute şi cordialitatea lui a fost un lucru pe care l-a exprimat şi în viaţa reală, împrietenindu-se adeseori cu persoane care stăteau la coadă la magazinele Starbucks sau la mesele apropiate de a lui”, a dezvăluit Sue Spielberg, potrivit Agerpres.

În decembrie 1941, Arnold Spielberg s-a înrolat ca sergent în armata americană şi a lucrat ca operator radio şi coordonator de comunicaţii pentru escadrila 490, cunoscută şi sub numele de Burma Bridge Busters.

După ce s-a întors din război, în 1945, s-a căsătorit cu Leah Posner, o talentată pianistă concertistă, iar fiul lor, Steven, s-a născut în anul următor.

Cei patru copii ai cuplului au crescut într-un mediu familial care a încurajat atât raţionamentul logic, cât şi gândirea independentă. Tot după război, Arnold Spielberg s-a întors la şcoală şi a obţinut o diplomă în inginerie electrică la Universitatea Cincinnati.

Primul computer comercial şi de afaceri

După ce a absolvit acea universitate în 1949, s-a angajat la RCA (Radio Corporation of America) în Camden, New Jersey. A lucrat la primul computer comercial şi de afaceri dezvoltat de RCA – denumit RCA BIZMAC -, în perioada de pionierat a industriei computerelor.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola