Evenimentul Istoric > Articole online > Galilei, condamnat la închisoare pe viață pentru afirmația “Pământul se învârte în jurul Soarelui”
Articole online

Galilei, condamnat la închisoare pe viață pentru afirmația “Pământul se învârte în jurul Soarelui”

Născut la 15 februarie 1564 în Pisa, el este considerat “părintele astronomiei moderne, al fizicii moderne și al științelor, datorită descoperirilor sale revoluționare”, scrie History.com.

El a fost prima persoană care a folosit telescopul pentru a observa cerul, a descris fazele planetei Venus, cei patru sateliți ai planetei Jupiter, a observat inelele planetei Saturn și a analizat petele solare.

Asta nu a deranjat pe nimeni. A avut probleme mari doar când a ales să confirme teoriea rotației Pământului în jurul Soarelui. A fost denunțat de propriii săi colegi, care nu îi împărtășeau viziunile.

A fost acuzat de erezie, iar după mai multe somații ignorate, Inchiziția, brațul lung al justiției Bisericii Catolice, l-a condamnat la închisoare pe viață în 1633.

Grav bolnav și aproape de 70 de ani, i s-a permis să își ispășească pedeapsa la domiciliu, fiindu-i interzis să își mai părăsească locuința până la sfârșitul vieții. A decedat aproape 10 ani mai târziu.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola