Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Furtul și lungile călătorii ale scurtului organ bărbătesc al lui Napoleon
Articole online

Furtul și lungile călătorii ale scurtului organ bărbătesc al lui Napoleon

A ieșit învingător din Revoluția franceză și a devenit Napoleon I, împăratul Franței.

A domnit din 1804 până în 1814 și din nou în 1815, în timpul celor O sută de zile.

Potrivit unui articol din 2016 publicat de Time, mulți oameni au făcut „un fix pentru penisul lui Napoleon de când medicul l-ar fi tăiat în timpul autopsiei din 1821 și l-a dat unui preot din Corsica”.

De-a lungul anilor, acest celebru penis „mort” a fost asemănat cu o bucată de piele uscată.

Și dacă acest lucru nu ar fi fost suficient de rușinos, în 1927 bărbăția împăratului a fost comparată cu o „un șiret scurt de piele”, când a fost „expus în Manhattan”.

În mod clar, aceasta este povestea întortocheată a modului în care unul dintre legendarii lideri militari a păstrat un secret în timpul vieții.

Mâinile prin care a trecut „șiretul” lui Napoleon

În 1977, dr. John Lattimer, profesor emerit și președinte al Colegiului de urologie al Medicilor și Chirurgilor de la Universitatea Columbia și urolog practicant care locuia în New Jersey, a cumpărat „micul penis” cu 3.000 de dolari.

Când a murit, 30 de ani mai târziu, membrul lui Napoleon a încăput în mâinile fiului lui Lattimer.

Scriitorul Tony Perrottet, autorul lui „Napoleon’s Privates: 2.500 Years of History Unzipped”, spune că , după ce Napoleon a murit pe insula Sf. Elena în 1821, medicul său a pus penisul într-o „cutie mică din piele”, dar fără formaldehidă.

Din acest motiv, s-a uscat și a ajuns să arate ca „un bucățică de carne de vită”.

Preoții sunt cunoscuți pentru cumpărarea de relicve religioase și artefacte semnificative din punct de vedere istoric.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că un om al bisericii a fost primul care a pus mâna pe penisul „mort” al lui Napoleon.

Preotul, abatele Ange Paul Vignali, se crede că a introdus prin contrabandă micul penis în Corsica, unde a ajuns în mâinile unui colecționar britanic la 1916.

Maggs Bros, distins librar și anticar din Londra, a cumpărat penisul lui Napoleon de la descendenții abatelui Ange Paul Vignali.

Maggs a deținut colecția Vignali de amintiri despre Napoleon timp de opt ani înainte de a o vinde în 1924 pentru 400 de lire sterline (pe atunci 2000 de dolari) librarului american Dr. A.S.W. Rosenbach.

În această etapă, dimensiunea reală a penisului lui Napoleon era doar o „poveste” sau o parte dintr-o poveste dintr-un memoriu al preotului Vignali care a fost publicat în 1852 în Revue des Deux Mondes, unde era scris că preotul „a luat anumite porțiuni nenumite din cadavrul lui Napoleon în timpul autopsiei”

Dr. Rosenbach, cumpărătorul american din 1924, „a așezat penisul într-o cutie albastră din catifea”.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola