Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Frumos, dar timid și fără ținere de minte, n-a fost distribuit în piesele de teatru școlare. Peste ani era declarat Steaua Anului
Articole online

Frumos, dar timid și fără ținere de minte, n-a fost distribuit în piesele de teatru școlare. Peste ani era declarat Steaua Anului

În liceu a devenit interesat actorie, dar fiind timid şi având o problemă în memorarea replicilor nu a fost distribuit în piesele şcolare.

Absolvind liceul în 1944, Roy Harold Scherer, născut la 17 noiembrie 1925, la Winnetka, în statul Ilinois, în perioada desfăşurării celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a alăturat marinei SUA, slujind în Filipine până în 1946, apoi s-a mutat la Los Angeles.

După o perioadă în care a practicat diverse meserii: mecanic auto, operator telefonie, şofer de camion, în 1947 a trimis o poză a sa căutătorului de talente Henry Willson.

Fotogenic, atletic şi cu un chip frumos, a reuşit să capteze atenţia lui Willson, care i-a schimbat numele în Rock Hudson şi l-a ajutat să intre în lumea filmului.

Debutul său a însemnat un rol mic în filmul din 1948 „Fighter Squadron”.

În 1954, Rock Hudson a jucat primul său rol principal, în filmul dramatic Magnificent Obsession. Criticii i-au recunoscut talentul actoricesc în Giant (1956), în care a jucat alături de Elizabeth Taylor şi James Dean.

 În 1956 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Giant” (1956) şi doi ani mai târziu revista Look l-a numit Steaua Anului.

A jucat alături de Doris Day în numeroase filme de success.

Rock Hudson a câştigat de patru ori premiul Golden Globe Award for World Film Favorite – masculin (1959, 1960, 1961 şi 1963).

A avut propriul său serial, care a câştigat foarte mulţi telespectatori McMillan & Wife (1971).

Într-o carieră de peste patru decenii, actorul a jucat în aproximativ 70 de filme şi a apărut în mai multe producţii de televiziune. O carte despre viaţa sa, intitulată My Story, a fost scrisă împreună cu Sara Davidson.

A murit la 2 octombrie 1985, în 1985, la Beverly Hills, la doar câteva săptămâni după împlinirea a 60 de ani. În 2002, i s-a dedicat o stea de aur din Palm Springs Walk of Stars.

Registration

Aici iti poti reseta parola