Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Frumos, dar timid și fără ținere de minte, n-a fost distribuit în piesele de teatru școlare. Peste ani era declarat Steaua Anului
Articole online

Frumos, dar timid și fără ținere de minte, n-a fost distribuit în piesele de teatru școlare. Peste ani era declarat Steaua Anului

Absolvind liceul în 1944, Roy Harold Scherer, născut la 17 noiembrie 1925, la Winnetka, în statul Ilinois, în perioada desfăşurării celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a alăturat marinei SUA, slujind în Filipine până în 1946, apoi s-a mutat la Los Angeles.

După o perioadă în care a practicat diverse meserii: mecanic auto, operator telefonie, şofer de camion, în 1947 a trimis o poză a sa căutătorului de talente Henry Willson.

Fotogenic, atletic şi cu un chip frumos, a reuşit să capteze atenţia lui Willson, care i-a schimbat numele în Rock Hudson şi l-a ajutat să intre în lumea filmului.

Debutul său a însemnat un rol mic în filmul din 1948 „Fighter Squadron”.

În 1954, Rock Hudson a jucat primul său rol principal, în filmul dramatic Magnificent Obsession. Criticii i-au recunoscut talentul actoricesc în Giant (1956), în care a jucat alături de Elizabeth Taylor şi James Dean.

 În 1956 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Giant” (1956) şi doi ani mai târziu revista Look l-a numit Steaua Anului.

A jucat alături de Doris Day în numeroase filme de success.

Rock Hudson a câştigat de patru ori premiul Golden Globe Award for World Film Favorite – masculin (1959, 1960, 1961 şi 1963).

A avut propriul său serial, care a câştigat foarte mulţi telespectatori McMillan & Wife (1971).

Într-o carieră de peste patru decenii, actorul a jucat în aproximativ 70 de filme şi a apărut în mai multe producţii de televiziune. O carte despre viaţa sa, intitulată My Story, a fost scrisă împreună cu Sara Davidson.

A murit la 2 octombrie 1985, în 1985, la Beverly Hills, la doar câteva săptămâni după împlinirea a 60 de ani. În 2002, i s-a dedicat o stea de aur din Palm Springs Walk of Stars.

Registration

Aici iti poti reseta parola