Evenimentul Istoric > Articole online > François Hollande regretă că i-a cedat locul lui Emmanuel Macron
Articole online

François Hollande regretă că i-a cedat locul lui Emmanuel Macron

Nu mai este nici un secret: Hollande și-ar fi dorit un al doilea mandat la Palatul Elysée. Numai că, blocat la 10% intenții de vot, la sfârșitul anului 2016, fostul președinte socialist a considerat că este mai înțelept să nu își forțeze șansele în 2017.

Totuși, intervievat luni seara pe canalul de Twitch al ziaristului Samuel Etienne, François Hollande a mărturisit că regretă astăzi decizia luată.

„Cel mai mare regret al meu, este că nu m-am prezentat din nou (în alegeri – n.r.)”, a declarat el, estimând: „Am luat prea devreme această decizie”.

Așa cum a tot făcut-o în ultima vreme, Hollande a profitat din nou de ocazie pentru a strecuta câteva ironii la adresa succesorului său, Macron, pe care l-a sprijinit intens în campania electorală.

Răspunzându-i ziaristului, care îi amintea interlocutorului că Emmanuel Macron a fost ministru al Economiei în guvernul său, fostul președinte a replicat: „Faceți bine că amintiți acest lucru, probabil că nici el însuși nu își mai aduce aminte”.

Hollande a luat peste picior și buna înțelegere afișată între Macron și Nicholas Sarkozy, dat fiind că pe acesta din urmă îl „consulta” adesea, spre deosebire de el.

„Fără îndoială, este mult mai ușor să-ți consulți predecesorul îndepărtat decât fostul angajator”, a înțepat usturător liderul socialist.

Cu un an înainte de alegerile prezidențiale din Franța, François Hollande continuă să transmită semnale. Lunea viitoare, el va fi invitat la emisiunea „L’Equipe du Soir” de pe canalul publicației L’Equipe.

Fostul președinte va discuta despre fotbal, sport pe care îl iubește foarte mult, însă nu va rata ocazia să strecoare și câteva mesaje politice.

Interviul lui Hollande de luni seara de pe Twitch s-a bucurat de o mare audiență. Vârful a fost de 84.000 de utilizatori. La sfârșitul emisiunii, mai rămăseseră încă 77.000.

Un record pentru Twitch, o platformă socială care permite oricui să realizeze un video în direct și să discute cu utilizatorii printr-un „chat”.

Multă vreme cu o popularitate scăzută, utilizată mai degrabă de fanii jocurilor video, această rețea a ajuns din ce în ce mai utilizată de politicieni și de presă.

Registration

Aici iti poti reseta parola