Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fotografii de înaltă rezoluție ale Pietrei Negre din Kabba de la Mecca
Articole online

Fotografii de înaltă rezoluție ale Pietrei Negre din Kabba de la Mecca

Președinția generală a colaborat cu agenția celor Două Moschei Sfinte pentru a face aproximativ 1.050 de fotografii într-o sesiune de șapte ore.

Se spune că venerata relicvă islamică datează din timpul lui Adam și Eva și se află în colțul estic al Kabba, în centrul Marii Moschei din Mecca. Conform tradiției, piatra a fost așezată în zidul clădirii de către profetul Mahomed în 605 d.H.

Piatra Neagră a fost de atunci ruptă în fragmente care sunt cimentate într-un cadru de argint în partea laterală a Kabba.

Noile imagini ale pietrei antice au fost realizate folosind o tehnică numită focus stacking, care combină mai multe imagini cu diferite puncte de focalizare, potrivit CNN.

Relicva are o culoare maro-roșiatică în ciuda numelui său, cu pete de gri.

Afifi al-Akiti, expert în studii islamice la Universitatea din Oxford, a declarat că fotografiile sunt semnificative, deoarece „într-un sens, acest lucru este fără precedent. Se vede că de fapt nu este negru, de exemplu… După cum înțeleg, este prima dată când există o fotografie digitală mărită a pietrei.

În tradiția musulmană, aceasta este considerată o relicvă sfântă, dar rațiunea joacă un rol major în tradiția musulmană.

Așadar, deși este fără precedent să vedem o imagine a pietrei, cred că musulmanii au ajuns pe Pământ și știința joacă un rol major în religie”.

Se spune că Mohammed a primit primele revelații în Mecca la începutul secolului al VII-lea, iar nu după mult timp după ar fi pus Piatra Neagră în Kabba.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola