Evenimentul Istoric > Articole online > Fotografia care marchează o nouă eră. Povestea din spatele imaginii a doi lideri ai lumii
Articole online

Fotografia care marchează o nouă eră. Povestea din spatele imaginii a doi lideri ai lumii

Când premierul luxemburghez Xavier Bettel şi omologul său sârb Ana Brnabic au fost fotografiaţi împreună cu partenerii lor de viaţă, a fost un moment important pentru diversitate în putere şi politică.

Fotografia în care apar Bettel şi soţul său, Gauthier Destenay, alături de Brnabic şi de partenera sa Milica Icaurdic a fost realizată în Luxemburg, înaintea unei vizite de stat de două zile, scrie World Economic Forum.

Întâlnirea este una dintre rarele ocazii în care doi lideri mondiali care se declară ca făcând parte din comunitatea LGBT sunt fotografiaţi împreună.

Comentarii

Mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Twitter au comentat că acesta este un semn de progres, dar alţii au subliniat că mai este mult de făcut pentru a se îmbunătăţi situaţia reprezentanţilor acestei comunităţi de persoane gay, lesbiene, bisexuale, transgender şi intersex din întreaga lume.

Serbia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, iar Brnabic a declarat că ea, ca om politic, vrea să fie judecată de popor tocmai pentru ceea ce face în această calitate, şi nu ca activistă în materie de drepturi ale comunităţii LGBT.

Acţiunea în vederea reducerii discriminărilor este una de maximă importanţă pentru Forumul Economic Mondial.

În Europa, unii lideri  sunt deschizători de drumuri. Bettel este primul şef de guvern din Uniunea Europeană care s-a căsătorit cu un partener de acelaşi sex, în timpul mandatului.

Alţi lideri mondiali care fac parte din comunitatea LGBT sunt Jóhanna Sigurðardóttir, aleasă premier al Islandei în 2009, premierul Belgiei Elio Di Rupo şi Leo Varadkar, ales să conducă Irlanda în 2017.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola