Evenimentul Istoric > Articole online > Fost campion la lupte greco-romane, mort în închisoare. Era condamnat pentru crimă
Articole online

Fost campion la lupte greco-romane, mort în închisoare. Era condamnat pentru crimă

Istoria e făcută din faptele mari ale oamenilor improtanți, dar atmosfera fiecărei epoci o redau cel mai bine știrile de fapt divers. Viața fostului campion acoperă perfect perioada tulbure de trecere de la comunism la capitalism.

Povestea lui e demnă de un roman, care începe pe podiumul competițiilor sportive și se termină într-o serie de scandaluri cu iz de mahala, dar trece și prin mult discutatele privilegii ale revoluționarilor.

Băcăuanul Iordache Ciupercă a fost una dintre gloriile orașului de pe Bistrița. La Revoluția din 1989, asemenea multor sportivi de performanță, s-a implicat în evenimente și a fost recompensat cu un certificat de revoluționar.

Certificatul a fost contestat de alți revoluționari, dar, în 2011, el și-a câștigat în instanță drepturile. Ciupercă a și condus o organizație de revoluționari, Asociația 22 Decembrie 1989 ”Frăție și Dreptate”.

Problemele lui adevărate au apărut după 2012, când se pare că relațiile din familia sa s-au deteriorat.

În 2014 este și arestat după ce și-a atacat fosta soție în casa ei din Hemeiuși. Au fost bătute femeia, mama sa și casa a fost distrusă. A urmat încă un dosar pentru distrugere, după ce a incendiat ușa unui post de poliție.

Arestat și eliberat de mai multe ori, fie din clemența judecătorilor, fie din motive medicale, Iordache Ciupercă comite în ianuarie 2015 ultima agresiune împotriva familiei sale.

În noaptea de 25 spre 26 ianuarie intră în casă peste soacra sa, Polixenia Ciosu, și o bate crunt. Femeia ajunge în spital, dar Ciupercă este lăsat liber deși avea deja o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru agresiunile anterioare.

Pe 29 ianuarie 2015, el se duce din nou peste bătrână și, potrivit anchetatorilor, o lovește până ce medicii, chemați de unul dintre fii fostului campion, nu o mai pot resuscita.

În apărarea sa, Iordache Ciupercă avea să spună că femeia se simțea rău și fără să o lovească nimeni a căzut și s-a lovit la cap de un scaun.

Procesul a durat destul de puțin, în 2016, Iordache Ciupercă este condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, violare de domiciliu și lovire.

De mai bine de un an, el a făcut cereri de întrerupere pe caz de boală a executării pedepsei, toate respinse.

Registration

Aici iti poti reseta parola