Evenimentul Istoric > Articole online > Florin Cîțu a depus lista guvernului pentru care cere votul Parlamentului
Articole online

Florin Cîțu a depus lista guvernului pentru care cere votul Parlamentului

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus vineri la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare al Cabinetului său, după ce acestea au fost aprobate de către Biroul Executiv al PNL, în unanimitate. Singura modificare în componenţa noului Guvern, față de cel demis condus de Ludovic Orban, este la Ministerul Finanţelor, unde a fost propus Lucian Heiuş.

Cîţu a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

„La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate – situaţia coronavirus. (…) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor.

Va fi hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă”, a spus premierul desemnat.

Procedura

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmează să se întrunească pentru a stabili data şedinţei comune la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului.

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Registration

Aici iti poti reseta parola