Evenimentul Istoric > Articole online > Femeia care ar fi Împărăteasă, dacă Imperiul Rus ar mai exista
Articole online

Femeia care ar fi Împărăteasă, dacă Imperiul Rus ar mai exista

Maria Vladimirovna este șefa a ceea ce a mai rămas din celebra dinastie Romanov, după crimele de la Revoluția din Octombrie.

Marea Ducesă este o descendentă a țarilor ruși și s-a născut la Madrid, unde familia sa se afla în exil, scrie history.info.

Numele tatălui ei era Vladimir Romanov Kirilovici, acesta fiind șeful dinastiei Romanov din 1938 până la moartea sa, în 1992 (deci o lungă perioadă, de aproape 54 de ani).

Moștenitoare

Maria era unicul copil și deci moștenitoare a postului de șef al Casei Romanov.

Când a murit Vladimir Kirilovici la Miami, în Florida, Statele Unite, în anul 1992, Maria Vladimirovna i-a succedat ca pretendent la tronul imperial rus.

Ea s-a căsătorit cu prințul german Franz Wilhelm de Prusia, care este și descendent al unei dinastii imperiale detronate (dinastia regală germană se numește Hohenzollern).

Prințul Franz Wilhelm este strănepot al ultimului Împărat german Wilhelm al II-lea, cunoscut pentru rolul său în Primul Război Mondial.

Element interesant

Interesant este că Maria Vladimirovna nu are decât un fiu – George Mihailovici – care este, pe linie partenă, un membru al dinastiei imperiale germane Hohenzollern.

Prin logica moștenirii, el ar trebui să moștenească și de la ea tronul imperial rus, ceea ce ar face dintr-un prinț german din dinastia Hohenzollern viitorul pretendent la tronul imperial rus.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola