Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Farfuriile Zburătoare îl bagă în ceață pe Barack Obama
Articole online

Farfuriile Zburătoare îl bagă în ceață pe Barack Obama

Fostul președinte Barack Obama a oferit luni un comentariu abrupt despre înregistrările vide cu fenomene aeriene neidentificate care continuă să atragă atenția în Statele Unite.

„Adevărul este, și sunt foarte serios, că există imagini și înregistrări de obiecte pe cer despre care nu știm exact ce sunt.”

Cuvintele fostului președinte al Statelor Unite se adaugă legitimității crescânde a rapoartelor privind fenomenele zburătoare neidentificate și a preocupării guvernului pe marginea acestui subiect până la cele mai înalte niveluri.

Fiind invitat la emisiunea „The Late Show” a lui James Corden, la postul de televiziune CBS, Barack Obama a afișat la început o oarecare lejeritate când a venit vorba despre subiectul extratereștrilor, înainte de a aborda o atitudine serioasă.

„Nu putem explica cum se mișcă, nu putem explica traiectoriile lor”, a spus fostul președinte. „Nu au un model ușor de explicat. De aceea, cred că oamenii continuă să le ia în serios, încearcă să investigheze și să înțeleagă despre ce este vorba.”

De-a lungul anilor, US Navy a confirmat autenticitatea înregistrărilor video cu avioane de vânătoare care urmăreau obiecte zburătoare neidentificate, dintre care unele se deplasau într-un mod pe care experții în aeronautică nu îl pot explica.

Un raport pe care Pentagonul urmează să îl prezinte și o nouă înregistrare video, prezentată în emisiunea 60 Minutes de la CBS și de către publicația New Yorker, au reaprins interesul pentru subiectul OZN-urilor în Statele Unite.

Noul video, înregistrat de aviația US Navy în iulie 2019, arată un obiect sferic zburând la o înălțime nu prea mare deasupra oceanului, înainte de a plonja în apă.

„A făcut pleoasc!”, se aud spunând militarii pe înregistrare.

Subiectul a atras atenția unora dintre senatori care au solicitat o anchetă aprofundată asupra fenomenului.

Senatorul republican de Florida, Marco Rubio, a cerut guvernului „să ia aceste lucruri foarte în serios”.

Registration

Aici iti poti reseta parola