Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Familia Rotschild își sporește de 20 de ori averea pe seama loviturii decisive primite de Napoleon
Articole online

Familia Rotschild își sporește de 20 de ori averea pe seama loviturii decisive primite de Napoleon

Normal, primul om care află, pe 20 iunie 1815, despre înfrângerea lui Napoleon la Waterloo a fost Nathan Rotschild (foto). Repede, el își vinde pe bursa din Londra acțiunile la „English Consul”.

Toată lumea e convinsă că britanicii o luaseră pe coajă de la împărat și acționarii „English Consul” se năpustesc să-și vândă toate acțiunile, doar-doar vor mai salva câte ceva. Acțiunile se devalorizează până aproape de zero.

E momentul când Nathan Rotschild le cumpără, sub acoperire, pe toate.

Citește și Cea mai umilitoare înfrângere a lui Napoleon nu a fost la Waterloo

La scurt timp, înfrângerea lui Napoleon la Waterloo devine știre oficială. Valoarea acțiunilor crește peste valoarea dinainte de 20 iunie. Rezultatul? Averea lui Nathan Rotschild s-a înmulțit cu 20.

Bătălia

Pe 18 iunie 1815, la Waterloo, nu departe de Bruxelles, Napoleon Bonaparte a pornit pe drumul ieșirii definitive din marele joc.

Ducele de Wellington, în fruntea trupelor sale alcătuite din militari germani, belgieni, olandezi și englezi, a fost cel care l-a terminat pe împărat.

Bătălia a început la ora 11 dimineața și s-a încheiat seara în jurul orelor 22. Pierderile umane au fost imense în ambele tabere.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola