Evenimentul Istoric > Istoric Play > Familia imperială a Rusiei a fost executată de unguri
Istoric Play

Familia imperială a Rusiei a fost executată de unguri

Familia Romanov a condus Rusia din 1613 până în 1917. Executați de bolșevici, au fost considerați primele victime ale cruzimii unei Revoluții ce avea să împartă lumea în două.

Romanovii au câștigat importanță ca boieri ai Marelui Ducat de Moscova și mai târziu al Țaratului Rusiei sub dominația dinastiei Rurik, care a dispărut la moartea țarului Feodor I în 1598. În timpul luptelor, cauzate de criza succesiunii care a rezultat, au apărut câțiva pretendenți și impostori (Falsul Dimitrie) luptându-se pentru coroană în timpul războiului polon-moscovit din 1605-1618.

La 21 februarie 1613 a fost ales Mihail Romanov ca țar al Rusiei, stabilind Casa de Romanov ca a doua dinastie a Rusiei.

Nepotul lui Mihail, Petru I, care a înființat Imperiul Rus în 1721, a transformat țara într-o mare putere printr-o serie de războaie și reforme.

Linia directă masculină a Romanovului s-a încheiat atunci când împărăteasa Elisabeta a Rusiei a murit în 1762, astfel Casa Holstein-Gottorp (o ramură minoră a Casei Germane din Oldenburg care domnea în Danemarca) a urcat pe tron ​​în persoana lui Petru al III-lea.

Registration

Aici iti poti reseta parola