Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Exploratorii de peșteri au descoperit o scenă minieră din secolul al XIX-lea conservată ca o capsulă a timpului
Articole online

Exploratorii de peșteri au descoperit o scenă minieră din secolul al XIX-lea conservată ca o capsulă a timpului

pestera

O mină de cobalt veche de secole redescoperită de un club de speologie

Mina, situată în apropiere de Manchester, într-un sat numit Alderley Edge, a fost cândva o sursă de cobalt, un element extras pentru pigmentul albastru strălucitor imprimat pe ceramică și sticlă. Mineritul cobaltului a fost un comerț profitabil pentru Anglia în secolul al XIX-lea. Dar importurile din alte țări au devenit mai ieftine decât cobaltul englezesc, astfel că această mină specială, deținută de Sir John Thomas Stanley la începutul anilor 1800, a fost abandonată în jurul anului 1810.

Membrii Derbyshire Caving Club au explorat mina Alderley Edge încă din anii 1970, închiriind accesul de la National Trust, o organizație caritabilă de conservare cu sediul în Marea Britanie.

Grupul de speologi a dat recent peste câteva obiecte personale lăsate în urmă într-o parte neexplorată anterior a minei. Descoperirea a fost ca și cum ar fi deschis o capsulă a timpului.

„Să găsești o mină în stare impecabilă, împreună cu astfel de obiecte și inscripții personale, este ceva rar”, a declarat Ed Coghlan, membru al Derbyshire Caving Club. „Este o fereastră convingătoare către trecut și către ultima zi în care lucrătorii din mină și-au încetat activitatea”.

Alături de pantofi și țevi, speologii au găsit un bol îngropat într-un perete, care ar putea fi un semn al minerilor superstițioși care mulțumeau minei pentru minereul bun, potrivit declarației. O descoperire rară a fost un instrument numit troliu, folosit pentru ridicarea și deplasarea materialelor grele.

Faptul că minerii au lăsat în urmă un instrument atât de important îl face pe Coghlan să suspecteze că minerilor „li s-a spus fără prea multe avertismente să își strângă uneltele și să plece mai departe”, a spus el.

O descoperire deosebit de misterioasă a fost o inscripție cu inițialele „WS”, cu data „20 august 1810” scrisă dedesubt.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola