Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Evenimentele din istorie în care au murit cei mai mulți americani. COVID-19 este pe loc fruntaș
Articole online

Evenimentele din istorie în care au murit cei mai mulți americani. COVID-19 este pe loc fruntaș

Este un calcul sumbru, dar necesar, luând în considerare pe acei americani care au murit în serviciul țării lor, ca ținte ale atacurilor teroriste, pe fondul dezastrelor naturale sau ca victime ale bolilor pandemice.

Din statisticile oficiale de mai jos este clar că pierderile și suferințele sunt țesute în istoria americană.

Atacul asupra Pearl Harbor: 2.390 de vieți

În primele ore ale zorilor din 7 decembrie 1941, un roi de aproape 90 de avioane japoneze mergea către baza navală americană de la Pearl Harbor, în Oahu, Hawaii.

Atacul-surpriză de câteva ore a distrus câteva nave de luptă americane mari ancorate încă în port și a ucis 2.390 de militari și civili americani.

Aproape jumătate din decese au fost la bordul USS Arizona, care a explodat în flăcări și s-a scufundat după ce a primit lovituri directe de la bombardierele japoneze.

Atacul terorist din 11 septembrie: 2974

Nimic nu anunța în dimineața de 11 septembrie 2001 că America va suferi cel mai mortal atac străin pe teritoriul său.

Apoi, la 8:46, primul avion comercial deturnat s-a izbit de Turnul de Nord al World Trade Center din New York.

În timp ce camerele tv erau fixate pe coloana de fum negru care se revărsa din Turnul de Nord, un al doilea avion s-a izbit de Turnul de Sud, într-o explozie teribilă. Apoi a urmat atacul asupra Pentagonului urmat de doborârea eroică a zborului 93 în Shanksville, Pennsylvania.

În total, 2.974 de oameni au fost uciși în atacurile din 11 septembrie.

În deceniile următoare, aproape 4.000 de pompieri și primii care au ajuns acolo au murit din cauza cancerului și a altor afecțiuni medicale legate de 9/11.

Cutremurul și incendiul din San Francisco din 1906: 3.000

La începutul secolului al XX-lea, San Francisco era un oraș cu o populație de 400.000 de locuitori, mulți dintre ei înghesuindu-se în locuințe din lemn și cărămidă construite în grabă în cartierul mai sărac din sudul districtului Market.

Pe 18 aprilie 1906, la ora 5:13 dimineața, California de Nord a fost trezită de un cutremur masiv.

Mai mortale decât cutremurul și replicile sale au fost incendiile care au distrus locuințele supraaglomerate care au ars timp de patru zile.

Se estimează că 3.000 de oameni au murit în urma dezastrului.

Uraganul Galveston din 1900: 8.000

Uraganul care a lovit orașul Galveston cu vânturi de 150 km/h și l-a înecat în valuri de 15 metri rămâne cel mai mortal dezastru natural din istoria americană.

Se estimează că 8.000 de bărbați, femei și copii au fost uciși în timpul furtunii de categoria 4, care a ridicat mii de case de pe locurile lor și le-a sfărâmat pe 8 și 9 septembrie 1900.

Războiul coreean: 36.914

Denumit „Războiul uitat”, războiul coreean a fost o conflagrație majoră care a costat în cele din urmă viața a 36.914 militari americani.

Războiul coreean a fost primul test al Națiunilor Unite, care a trimis trupe pentru a apăra Coreea de Sud după o invazie din 25 iunie 1950 a Coreei de Nord comuniste susținută de China și Uniunea Sovietică.

Aproape 2 milioane de soldați americani au fost desfășurați pe parcursul a trei ani de lupte, care s-au încheiat într-un impas sângeros, fără ca niciuna dintre părți să câștige sau să-și piardă teritoriul dinainte de război împărțit de paralela 38.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola