Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Este incredibil pentru ce a fost arestat prima oară legendarul bandit Billy the Kid
Articole online

Este incredibil pentru ce a fost arestat prima oară legendarul bandit Billy the Kid

El a ieșit din închisoare și a călătorit în vestul american, câștigându-și în cele din urmă reputația de bandit și criminal, cu 21 de crime la activ.

Nu există detalii exacte despre nașterea lui Billy the Kid. Se știe că numele său era William Henry McCarty.

Probabil s-a născut cândva între 1859 și 1861, în Indiana sau New York. În copilărie, nu a avut nicio relație cu tatăl său și s-a mutat din loc în loc, locuind în Indiana, Kansas, Colorado, Silver City, New Mexico.

Mama sa a murit în 1874, iar Billy the Kid – care și-a luat multe nume de-a lungul vieții sale, inclusiv Kid Antrim și William Bonney, s-a transformat în criminal la scurt timp după aceea.

McCarty, pe numele real, s-a făcut hoț de cai în Arizona înainte de a se întoarce în New Mexico, unde s-a lipit de o bandă de pistolari și hoți de vite implicată în renumitul război din ținutul Lincoln, din 1878.

După aceea, Billy Copilul, care era slab, avea dinți și strâmbi și îi plăcea să cânte, a continuat viața lui haiduc, furând vite și cai și ucigând oameni. Crimele sale i-au adus pe cap o recompensă și a fost în cele din urmă capturat și pus sub acuzare pentru uciderea unui șerif în timpul războiului din Lincoln.

Billy the Kid a fost condamnat la spânzurătoare. A ucis doi jurați și a evadat. Libertatea lui Billy the Kid a fost scurtă.

Șeriful Pat Garrett l-a prins la Fort Sumner, New Mexico, pe 14 iulie 1881, și l-a împușcat mortal.

Deși viața lui a fost scurtă, legenda lui Billy the Kid a luat amploare după moartea sa.

Astăzi este un simbol al Vechiului Vest, alături de bărbați precum Kit Carson, Jesse James, Wild Bill Hickok, Doc Holliday și Wyatt Earp, iar povestea sa a fost mitologizată și romantizată în numeroase filme, cărți, emisiuni TV și cântece.

În fiecare an, turiștii vizitează orașul Fort Sumner, situat la aproximativ 160 de mile sud-est de Albuquerque, pentru a vedea Muzeul Billy the Kid și mormântul celebrului bandit.

Registration

Aici iti poti reseta parola