Evenimentul Istoric > Articole online > Este căutat pentru o crimă de acum 57 de ani. Minunea făcută de genealogia genetică
Articole online

Este căutat pentru o crimă de acum 57 de ani. Minunea făcută de genealogia genetică

Depanatorul TV James Raymond Taylor ( foto din 1961) este căutat sub suspiciunea de viol și crimă, după ce ADN-ul membrilor familie sale au apărut într-o bază de date online

Margaret ‘Peggy’ Beck a fost violată și ucisă la vârsta de 16 ani, în timp ce se afla într-o tabără de fete din ținutul Jefferson, Colorado, SUA, în 1963.

Poliția îl caută pe James Raymond Taylor, care ar avea acum 80 de ani dacă ar mai fi în viață, în urma suspiciunii de viol și crimă.

Folosind material genetic păstrat de la locul crimei, oamenii de știință au putut să profileze ADN-ul suspectului în 2007 și din nou în 2019. Cazul este acum cel mai vechi în care se crede că a fost identificat un suspect prin genealogie genetică.

Nu au reușit să-l găsească

Șeriful din Jefferson, Jeff Shrader, a declarat: „Nimic nu ne-ar face o plăcere mai mare decât să-i punem cătușele lui James Taylor”. Anchetatorii au fost ajutați de Mitch Morrissey, fostul procuror din districtul Denver, care lucrează pentru baza de date genetice a Statelor Unite, United Data Connect.

Dacă se face va justiție, domnul Morrissey a spus: „Nicăieri în lume nu au rezolvat un caz atât de vechi cu genealogie genetică”.

Anchetatorul șerifului, Elias Alberti, a declarat că, deși acum James Taylor a fost identificat, încă nu au reușit să-l găsească și nu știu dacă este în viață.

Infracțiuni în Las Vegas

Ultima dovadă a existenței lui Taylor este o fișă din Las Vegas în 1976, unde apr o serie de infracțiuni comise de criminal.

Niciun suspect nu a fost identificat la momentul crimei, fără martori.

În noaptea atacului, colega de cort a Margaretei s-a îmbolnăvit și a fost la infirmerie, lăsând-o singură în cort.

Alberti a adăugat: „Erau urme pe gâtul ei [Margaret] și au existat semne ale unei agresiuni sexuale. Domnișoara Beck era cea mai mare dintre cele patru surori. Celelalte sunt în viață”.

Registration

Aici iti poti reseta parola