Eroii căzuți în războiul moldo-rus au fost pomeniţi în satul Varnița, Republica Moldova

 

Eroii căzuți în războiul moldo-rus de pe Nistru din 1992 au fost pomeniţi sâmbătă la Fântâna Eroilor, aproape de localitatea Varniţa din Republica Moldova.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Episcopul Antonie de Bălţi şi Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

După slujbă, cei doi ierarhi au rostit fiecare câte un cuvânt. Preasfințitul Părinte Antonie a adus un omagiu eroilor căzuți în războiul de pe Nistru, iar Preasfințitul Părinte Veniamin a vorbit despre curajul de a mărturisi românismul în orice împrejurare, informează Episcopia de Bălţi.

În cadrul acțiunii de comemorare au participat veterani ai războiului moldo-rus, reprezentanți ai Inspectoratului General de Poliție, militari, mai mulți unioniști, membri ai Asociației „UNIREA-ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE”, elevi, studenți și profesori. Nu au lipsit însă și trupe ale misiunii de pacificare. 

„Eroii nu mor niciodată. Cu 28 de ani în urmă, acești eroi și-au lăsat în urmă familii, părinți și copii, doar pentru a-și proteja patria. Războiul din 1992 nu a fost războiul nostru, a fost un război inventat și impus de Federația Rusă pentru a ne dezbina. Cinste eroilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.