Evenimentul Istoric > Articole online > Edituradecarte.ro sărbătorește alături de tine Ziua Națională a Lecturii!
Articole online

Edituradecarte.ro sărbătorește alături de tine Ziua Națională a Lecturii!

Ziua de 15 februarie a fost declarată Ziua Națională a Lecturii cu scopul de a încuraja persoanele de toate vârstele să se îndrepte mai mult către lectură. Totodată, aceasta zi reprezintă și ziua de naștere a două personalități marcante ale României, și anume Titu Maiorescu şi Spiru Haret.

De Ziua Națională a Lecturii, www.edituradecarte.ro îți oferă prilejul de a reitera importanța cărților în viața ta și te încurajează să adaugi titluri noi în rafturile bibliotecii personale.

Accesează www.edituradecarte.ro în perioada 15-17 februarie 2023, alege minim 3 TITLURI PREFERATE, plasează comanda, iar noi îți oferim încă O CARTE CADOU. În plus, dacă valoarea comenzii depășește 150 de lei, suportăm noi costurile de transport.

Bucură-te de carțile preferate printr-o simplă și rapidă comandă aici.

*În România, pe lângă Ziua Națională a Lecturii, se sărbătorește cu aceeași sârguință și Ziua Internațională a Cărții, eveniment anual organizat de UNESCO în luna aprilie (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) pentru a promova publicarea de cărți, lectură și drepturile de autor. Toate aceste eforturi ale UNESCO au fost recunoscute de către Guvernul României, astfel încât s-a discutat încă din 2021 promulgarea unei legi pentru a avea o zi națională a lecturii în România. Aceste eforturi au avut rezultat în 2022, când prima sărbătoare de acest tip a avut loc. Ziua Națională a Lecturii a creat cadrul necesar pentru desfășurarea de evenimente și activități academice specifice, ce încurajează lectura atât la nivel național, cât și la nivel local.

Registration

Aici iti poti reseta parola