Evenimentul Istoric > Articole online > E vremea fecioarelor! Tot ce vrei să știi despre ele
Articole online

E vremea fecioarelor! Tot ce vrei să știi despre ele

Este perioada de sfârşit a verii. Soarele coboară spre solstiţiu de toamnă, ziua se face tot mai mică şi în curând va fi egală cu noaptea. Electromagnetismul soarelui scade. Vitalitatea celui născut în această perioadă va fi mai puţin puternică decât cea de până acum.

Constelaţia Fecioarei are ca simbol o fată tânără, cu aripi de înger, ţinând în mână un spic de grâu, ceea ce nu este altceva decât o aluzie făcută la steaua cea mai strălucitoare, pe care o găsim în această constelaţie, şi anume Spica.

Zodia Fecioară aparţine elementului pământesc şi este un semn practic care aduce nativilor înclinaţia spre chibzuinţă, cea mai importantă calitate a acestora fiind capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme.

Nativii acestei zodii ştiu cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze şi să califice. Îşi controlează foarte bine emoţiile şi nu acţionează decât extrem de rar din impuls, toate acţiunile lor fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine.

Metodic şi capabil să reziste muncilor de rutină, nativul din această zodie se poate impune în lumea afacerilor şi poate fi un pedagog foarte bun.

Este guvernată de planeta Mercur, considerată planeta inteligenţei. Persoanele care aparţin zodiei învaţă foarte repede, fiind perseverente şi ingenioase. Ele au darul unic de a înţelege şi a asimila orice idee nouă.

La fel ca în orice zodie, are şi trăsături negative, între acestea evidenţiindu-se spiritul critic, pe care-l aplică cu consecvenţă asupra activităţilor sale şi asupra persoanelor cunoscute.

Piatra mistică – agat

Ziua norocoasă – miercuri

Numerele norocoase – 3, 5

Culori norocoase – albastru închis, culori ruginii de toamnă

Simţul cel mai dezvoltat – pipăitul

Alimentele benefice: cartofii, guliile, ţelina şi alimentele menţionate în zodia Gemenilor, deoarece au acelaşi guvernator – planeta Mercur.

Bărbatul născut în zodia Fecioară este foarte echilibrat, vesel şi iubeşte munca. Uneori poate fi cuprins de furii violente, dar se linişteşte repede. Este prea susceptibil. Nu îi plac misterele.

Preferă femeile echilibrate şi constante, lângă care poate avea un confort paşnic. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar ştie să iubească sincer şi profund. Are însă tendinţa să-şi neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră şi de câştigurile materiale.

Femeia Fecioară este sociabilă, plăcută, surâzătoare ştiind să-şi ascundă tristeţea, cu spirit practic şi gusturi simple. Este perfecţionistă, trăsătură ce uneori ajunge să devină un defect. Ţine enorm la promptitudine şi la sinceritate.

O caracterizează timiditatea, dar când îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte un nou partener care i se pare fără cusur nu va ezita să taie legăturile vechi. Ca mamă este foarte atentă cu tot ce înseamnă cămin, familie şi mai ales copii.

Copilul Fecioară în relaţiile cu copiii de vârsta lui dă dovadă de timiditate şi nesiguranţă, simţindu-se bine în compania adulţilor. Copilul din această zodie va fi în continuă mişcare, atât fizică, cât şi mentală. Standardele personale sunt foarte înalte.

Are un simţ critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui şi nici al părinţilor sau rudelor care pot deveni agasate de criticile lui. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii:

Excelentă (100%) – Fecioară, Capricorn, Taur

Bună (80%) – Scorpion, Rac

Delicată, riscantă (60%) – Săgetător, Gemeni

Dificilă, dar interesantă (50%) – Peşti

Nerecomandabil (10%) – Balanţă, Leu

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola