Două bombardiere ruseşti au survolat Marea Neagră timp de 5 ore (VIDEO)

 

Anunţul vine de la Ministerul rus al Apărării. Zborul, susţine sursa citată, a fost conform planului.

Două bombardiere ruseşti pe distanţe lungi de tipul Tu-22M3 au survolat Marea Neagră în cadrul unei operaţiuni de patrulare de rutină, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Bombardierele au executat un zbor conform planului de antrenamente deasupra apelor neutre ale Mării Negre. În timpul zborului, echipajele au acoperit aproximativ 4.500 de kilometri şi s-au aflat în aer mai mult de cinci ore, mai afirmă Ministerul rus al Apărării.

Cele două bombardiere strategice au fost escortate de avioane de vânătoare din cadrul forţelor aeriene ale Regiunii Militare Sud, din care face parte şi Crimeea, conform comunicatului.

Zborul Tu-22M3 a decurs în conformitate cu normele dreptului internaţional, cele două avioane au zburat în spaţiul aerian neutru, mai subliniază textul.

Tu-22M3, principalul bombardier pe distanţe lungi din dotarea forţelor aeriene ruse, atinge o viteză de 2.300 km/oră şi are o autonomie de zbor de 5.500 de kilometri. Avionul poate transporta trei rachete ghidate aer-sol sau 25 de tone de diverse tipuri de bombe. 

Tu-22M3 este un bombardier strategic lansator de rachete polivalent, destinat lovirii unor ţinte în mare şi la sol. El face parte din flota armatei ruse din 1989.

Ministerul precizează că piloţii avioanelor pe distanţe lungi survolează în mod regulat apele neutre ale Arcticii, Atlanticului de Nord, Mării Negre şi Mării Baltice, precum şi ale Oceanului Pacific.

 

Parteneri