Evenimentul Istoric > Online > Dosarele Evenimentul Istoric: un proiect inedit despre perioada Ceaușescu
Online

Dosarele Evenimentul Istoric: un proiect inedit despre perioada Ceaușescu

În luna decembrie pasionații de istorie și cititorii fideli ai revistei Evenimentul Istoric se pot documenta dintr-o serie exceptională de articole depre familia Ceaușescu.

Proiectul Dosarele Evenimentul Istoric conține 260 de pagini de descoperiri și relatări inedite, toate despre cel mai discutat și controversat cuplu al istoriei României moderne, Nicolae și Elena Ceaușescu. Numărul special din decembrie al revistei Evenimentul istoric este disponibilă începând de astăzi, 17 decembrie, la punctele de difuzare a presei sau poate fi comandat online de pe www.agoramag.ro.

Dosarele Evenimentul Istoric reprezintă o colecție de texte, documente, mărturii și fapte, unele dintre ele publicate integral pentru prima dată despre perioada Ceaușescu. Articolele dezvăluie lucruri puțin știute despre camarila care a condus țara cu o mână de fier din 1965 până în 1989.

În cele 260 de pagini realizate pe baza unor documente de arhivă românești și străine, a unor mărturii exclusive, puteți găsi povești de spionaj, evenimente de politică externă, fapte de viață din perioada comunistă și multe alte informații care vă pot contura o imagine mai corectă a ceea ce s-a întâmplat în România în acei ani, în spatele zidurilor bine păzite de instituțiile de forță ale statului și temuta securiate.

Unele dintre cele mai interesante subiecte sunt:

  • Viața secretă a lui Nicolae Ceaușescu: dezvăluiri despre camarila care a condus România
  • Ce numere de telefon avea Nicolae Ceaușescu, ce județe erau codificate „Docentul” și „Veverița” și ce unitate din Securitate asigura comunicațiile liderilor comuniști
  • Trădări, amanți și operațiuni de spionaj: Povestea de dragoste a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu
  • Enigmele Revoluției: Cine l-a omorât pe generalul Vasile Milea
  • Însemnările Elenei Ceaușescu. „Ultimul bal” din noiembrie 1989

Proiectul Dosarele Evenimentul Istoric este disponibil începând de astăzi, 17 decembrie, la punctele de difuzare a presei sau poate fi comandat online de pe www.agoramag.ro.

Dacă vrei să colecționezi Evenimentul Istoric, cea mai mare revistă de istorie din România ce conține 124 de pagini, te invităm să te abonezi!

Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău. În plus economisești bani şi primeşti revista la tine acasă!

Registration

Aici iti poti reseta parola