Doar 10% dintre români mai cred că se poate pierde Ardealul. Interviu exploziv cu profesorul Vasile Dâncu despre centenarul Trianon

 

România nu a mai serbat centenarul de la semnarea Tratatului de la Trianon și nici Ungaria nu a mai marcat cu ample acțiuni ”comemorarea” a 100 de ani de la dispariția Ungariei Mari.

Pentru a marca totuși ziua de 4 iunie, am făcut un interviu cu profesorul Vasile Dâncu, sociologul clujean care a realizat un sondaj foarte interesant privind percepția românilor și maghiarilor asupra problemei care ne-a marcat ultimul secol: revizionismul prevederilor din Tratat legate de granița de Vest a României.

Rezultatele sunt surprinzătoare: doar 10% dintre români mai cred că este posibilă revizuirea granițelor! Asta în condițiile în care tema maghiară și a iredentismului a fost una de mare impact electoral în ultimele decenii. Chiar de curând, când a fost vorba de o lege aprobată tacit, tema a părut că poate isca energii electorale.

Alte cifre și alte informații de culise, cum ar fi motivul pentru care centenarul a trecut neobservat pentru marele public, în interviul derulat sub sigla Evenimentului Istoric.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de interes, achiziționând Evenimentul Istoric nr 27, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: punem linkul articolului dupa ce va fi postat!!!

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.