Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Doamna filmului francez ia numele mamei ca să scape de naziști
Articole online

Doamna filmului francez ia numele mamei ca să scape de naziști

S-a împrietenit, printre alţii, cu scriitorul Jacques Prévert şi regizorul de film Yves Allégret, cu care s-a căsătorit mai târziu, luând, astfel, hotărârea de se face actriţă.

Începând cu 1942, a primit diverse roluri, reuşind astfel să-şi întreţină mama şi pe cei doi fraţi.

Tatăl său a reuşit să părăsească ţara în 1940 şi s-a alăturat generalului Charles de Gaulle în Marea Britanie.

Simone Kaminker s-a născut la 25 martie 1921, la Wiesbaden, Germania. Simone a luat numele de domnişoară al mamei, Signoret, pentru a-şi ascunde rădăcinile evreieşti.

Doamna cinematografiei franceze Simone Signoret a crescut la Paris într-un mediu dominat de intelectuali.

A urmat studii de limba engleză, iar la finalul acestora a obţinut un certificat de predare a acestei limbi.

În perioada care a urmat a predat engleza şi latina, apoi a lucrat cu jumătate de normă ca dactilografă pentru un ziar francez, „Le Nouveau Temps”, condus de Jean Luchair.

În 1958, Signoret s-a mutat în Marea Britanie, unde a jucat în „Room at the Top” (1959), care i-a adus numeroase premii, inclusiv, în 1960, Premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă.

A fost prima actriţă franceză care a câştigat acest premiu jucând într-un film străin.

A mai jucat în câteva filme la Hollywood, înainte de a se întoarce în Franţa, în 1969.

A fost criticată adesea pentru că nu acorda mai multă atenţie persoanei sale, dar pentru că niciodată nu a fost interesată de strălucire, a ignorat criticile, continuând să interpreteze în aceeaşi manieră care a consacrat-o. Memoriile sale „Nostalgia Isn’t What It Used To Be” au fost publicate în 1976. A scris şi un roman, „Adieu Volodya”, care a fost publicat în 1985.

Din căsătoria cu regizorul Yves Allégret (1948-1951) a avut o fiică, Catherine Allégret, care a urmat aceeaşi carieră ca şi mama sa.

Cea de-a doua căsnicie a fost alături de actorul de origine italiană, Yves Montand, şi a durat din 1951 până la sfârşitul vieţii.

A murit la 30 septembrie 1985, la Auteuil-Anthouillet, în Franţa.

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola