Evenimentul Istoric > Articole online > Disney, primul studio din istorie care depăşeşte încasări de 10 miliarde. Originile lui Walt Disney
Articole online

Disney, primul studio din istorie care depăşeşte încasări de 10 miliarde. Originile lui Walt Disney

Compania Disney a obţinut 3,28 miliarde de dolari din box-office-ul intern şi 6,72 miliarde de dolari din box-office-ul internaţional, stabilind astfel un nou record în box-office-ul mondial obţinut vreodată de un studio hollywoodian într-un an calendaristic.

Precedentul record al studioului Disney era de 7,6 miliarde de dolari şi a fost stabilit în 2016.

Cifrele menţionate nu au inclus încasările obţinute de titlurile lansate de studioul Fox (achiziţionat în 2019 de Disney). Dacă ar fi adăugate acele încasări, atunci box-office-ul global al grupului Disney ar depăşi deja 11,94 miliarde de dolari.

În august, Disney a devenit primul studio din istorie care a avut cinci filme cu încasări de peste 1 miliard de dolari într-un singur an calendaristic.

Originea numelui de familie

Fondatorul companiei, Walt Disney, s-a născut 5 decembrie 1901, la Chicago. Tatăl său era irlandez.

Interesant de notat este că numele de familie Disney vine de la franţuzescul d’Isigny, de la oraşul cu acelaşi nume din Normandia, de de se trăgea un înaintaş lui de-ai lui Disney instalat în Anglia, cu William Cuceritorul.

Neamul Disney s-a mutat ulterior în Irlanda şi de acolo, via Canada, a ajuns în Statele Unite, scrie history.info.

Mai multe premii Oscar decât oricine

Mama lui Disney, Flora, era de origine germană.

Walt (abrevierea de la Walter) Disney a primit mai multe premii Oscar decât oricine altcineva. A fost nominalizat de 59 de ori şi a câştigat 26.

Cea mai cunoscută marcă Disney, Mickey Mouse, a fost creată când Walt avea 27 de ani. Timp de 19 ani, Walt l-a interpretat personal pe Mickey.

La început, acesta trebuia să se numească Mortiner, dar soţia lui Walt l-a convins că numele era prea pompos, aşa că l-au schimbat în Mickey.

Mickey Mouse, interzis de nazişti

Personajul Mickey Mouse a debutat în scurtmetrajul “Vaporaşul Willie” (Steamboat Willie), apărut în anul 1928, şi a fost unul dintre primele desene animate cu sunet sincronizat. 

Acest personaj Disney era considerat defăimător de regimul nazist condus de Adolf Hitler.

Regimul nazist al lui Adolf Hitler a făcut propagandă contra lui Mickey Mouse, unul dintre articolele publicate la mijlocul anilor ’30 susţinând că “Mickey Mouse este cel mai mizerabil ideal prezentat vreodată”.

Registration

Aici iti poti reseta parola