Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Din secretele familiei Ceaușescu: Planul de a netezi drumul fiului Nicu către tron
Articole online

Din secretele familiei Ceaușescu: Planul de a netezi drumul fiului Nicu către tron

Problema cu Nicu Ceaușescu nu era viața lui de desfrâu care a generat atâtea legende ci faptul că nu credea în comunismul tatălui său dovedind că idealurile nu se transmit genetic.

Cel care le asigura paza susține că mezinul practic nu credea o iotă în comunismul propovăduit de părintele său.

A.E.C.: Nicu era un tip destul de isteţ, destul de deștept pentru ca să poată să facă față, iar în ce privește pregătirea politică doi bani nu dădea pe ea. Poate că vă surprinde prin aceasta.

La Sibiu s-au întâmplat alte lucruri cu el. Acolo a trebuit ca să răspundă direct pe niște lucruri și el a fost destul de isteț ca să-și dea seama ce trebuie să facă un om pus într-o funcție de conducere într-un anumit teritoriu pentru ca populația să poată să-l accepte.

Politica relativ liberală instituită pe plan local de către Nicu Ceaușescu făcând ca Sibiul să devină o oază a aprovizionării într-o Românie în care nu se găsea nimic a fost mult timp interpretată ca o dizidență a năbădăiosului mezin.

Colonelul Cristea susține că de fapt totul era un plan al familiei de a netezi drumul fiului către tron.

A.E.C.: În felul acesta el reușea să aibă o piață mai bine aprovizionată decât în alte județe. Era o migrare care se producea peste tot și oamenii știau că erau multe județe care se aprovizionau de la Sibiu și din județul Sibiu pentru că aici aveau o serie întreagă de produse.

Atunci se pune întrebarea dacă populația era mulțumită. Sigur că da dacă ar fi făcut fiecare secretar la fel.

Părinții lui știau că de acolo Nicu nu da pentru export, Nicu nu da la alte județe, Nicu nu da la Fondul Centralizat de marfă, dar în același timp ei mai știau că, prin acest sistem, îi creștea prestigiul lui Nicu.

Așa cum a răzbătut și peste timp dar și oarecum firesc, tânărul Nicu Ceaușescu era mai interesat de frumusețile fizice ale universului uman decât de frumusețile ideologice ale filozofilor materialismului dialectic.

A.E.C.: Populația îl admitea, populația era cea care urma să-l susțină pe Nicu și Nicu în același timp era un tip petrecăreț.

Cei de acolo de la Sibiu știau că aceste înclinări ale lui Nicu către o viață mai ușoară, viață plăcută pentru că fiecărui om îi place și să se mai distreze.

De aceea i s-au făcut și petreceri organizate seară de seară la un anumit club în care erau invitate frumusețile pământului din zonă care nu puteau să lipsească.

Sigur că atunci s-a creat și o întrecere între aceste frumuseți care să participe printre care și o hotelieră care ajunsese o solistă a clubului.

Dați-mi voie ca un fost șef de informații să am și rezerve.

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola