Evenimentul Istoric > Articole online > Dictatorul comunist care și-a înfometat poporul se laudă că a mai prins un spion american
Articole online

Dictatorul comunist care și-a înfometat poporul se laudă că a mai prins un spion american

„Am prins joi (…) un spion american care spiona, în statul Falcon, rafinăriile din Amuay şi Cardon”, în complexul de rafinare Paraguana (nord-vest)”, a declarat dictatorul comunist într-un discurs televizat.

Este vorba despre un membru al US Marine Corps „care a servit pe baze ale CIA din Irak”, a continuat Nicolas Maduro, adăugând că acesta a fost prins având „armament greu” asupra lui şi o „mare cantitate de dolari”.

Arestarea a avut loc după ce autorităţile au „descoperit şi dejucat” un plan vizând o explozie la rafinăria El Palito, cea mai apropiată de Caracas, situată în statul central Carabobo, potrivit preşedintelui venezuelean, citat de Agerpres.

Vineri, cu câteva ore înainte de anunţul acestei arestări, guvernul venezuelean informase despre introducerea unui „plan de urgenţă” destinat să reglementeze „distribuţia de combustibili” în faţa gravei penurii de benzină cu care se confruntă ţara sud-americană şi care provoacă cozi de kilometri la benzinării.

Venezuela dispune de cele mai mari rezerve de petrol din lume, dar este lovită de uriaşe penurii de carburanţi.

Registration

Aici iti poti reseta parola