Evenimentul Istoric > Articole online > Destinul tragic al siamezelor Hilton, căsătorite cu bărbați diferiți și decedate în zile diferite
Articole online

Destinul tragic al siamezelor Hilton, căsătorite cu bărbați diferiți și decedate în zile diferite

Era o perioadă în care oamenii erau deja familiarizați cu termenul de siamezi, care provine de la gemenii Chang și Engu Bunker din Siam (astăzi Thailanda), deveniți vedete în diferite showuri din SUA. Termenul medical corect este gemeni conjuncți sau gemeni uniți anatomic.

Medicii considerau la acea vreme că este mult prea riscantă o tentativă de a separare a siamezilor. Daisy și Violet aveau vase comune de sânge, însă nu împărțeau niciun organ major, scrie Charlotte Observer.

A fost primul caz de gemeni conjuncți din Marea Britanie care au trăit mai mult de câteva luni. Mama celor două era o chelneriță nemăritată și săracă, astfel că nu a avut nicio rezervă când, imediat după naștere, a dat sau vândut copiii în grija moaşei ei.

Profit

După modelul fraților Bunker, aceasta vedea un profit în viitorul apropiat de pe urma celor două. Numele ei era Mary Hilton, astfel că fetele s-au ales cu acest nume de familie și nu cu cel al mamei Kate Skinner.

De la o vârstă fragedă, Hilton a început să le expună în public sperând într-un profit consistent. La început le-a expus într-o fereastră și cerea doi penny pentru cei interesați să le vadă. Când au crescut și nu mai încăpeau în fereastă, au început spectacolele pe stradă.

Spectacolele cu cele două au avut efectul scontat, iar Hilton organiza deja deplasări în Germania, SUA și chiar Australia. Cei mai mulți erau interesați să vadă dacă și cum sunt unite cu adevărate, iar asta costa și mai mult. Să le atingă în zona în care erau unite aducea o mică avere familiei Hilton.

Toți banii strânși erau administrați de familia Hilton, siamezele nu primeau nimic. În schimb, ele erau obligate să se antreneze zi de zi, să învețe noi dansuri, jonglerii și cântece. Dacă nu aduceau profitul scontat, cele două erau bătute cu cureaua. După moartea lui Mary, de cele două s-a ocupat fiica ei Edith Meyers, la fel de malefică precum mama ei, care le și abuza fizic pe fete. Violet cânta la saxofon, iar Daisy la vioară.

 

Abia când au împlinit 23 de ani, cele două au reușit să se elibereze de familia care le-a exploatat timp de două decenii. I-au dat în judecată pe soții Meyers, și-au câștigat libertatea și daune în valoare de 100.000 de dolari.

Au continuat spectacolele pe cont propriu și au câștigat suficient cât să nu ducă lipsă de nimic. Prima lor grijă a fost să se îmbrace diferit, să se machieze diferit și să își vopsească părul astfel încât fiecare să aibă propria identitate.

 

Au avut multiple relații cu bărbați, au fost și căsătorite cu bărbați diferiți, însă mariajele nu au rezistat.

Violet a avut o relație cu muzicianul Maurice Lambert, însă 21 dintre statele americane au refuzat să îi căsătorească pe cei doi fiindcă ar fi ”imoral”.

În 1936, ea s-a măritat cu un actor, într-o tentativă de a câștiga și mai multă popularitate.

Daisy s-a căsătorit în 1941 cu dansatorul Harold Estep. Dacă mariajul lui Violet a rezistat pe hârtie zece ani, cel al lui Daisy s-a terminat după doar zece zile.

Homosexuali?

Presa americană a speculat la acea vreme că ambii bărbați erau homosexuali avizi de imagine.

Un incident teribil le-a marcat viața în 1961. După ce li s-a promis că vor apărea într-un spectacol în Charlotte, Carolina de Nord, fetele au fost abandonate de managerul lor.

Lăsate fără niciun ban, ele au fost obligate să se angajeze într-un restaurant unde și-au petrecut restul vieții.

Au murit în 1969 din cauza unei forme rare de gripă, numită gripa Hong Kong la acea vreme.

După ce nu s-au prezentat la serviciu timp de aproape o săptămână, proprietarul restaurantului a alertat poliția.

Cele două au fost găsite decedate în apartamentul lor deasupra unui calorifer cu care încercau să se încălzească.

Autopsia a stabilit că Daisy a murit prima, în timp ce Violet a mai trăit între două și patru zile.

Au fost înmormântate în Cimitirul Forest Lawn West din Charlotte. Memoria lor este păstrată vie prin intermediul unui musical dedicat celor două încă din 1989.

Viaţa lor, ecranizată

Viața celor două a fost ecranizată în 2012 în cadrul unui film-documentar intitulat “Legate prin carne”, premiat drept cel mai bun documentar al anului 2012 le Festivalul de Film din Hollywood și în 2013 la Festivalul de Film Internațional din Lousiana.

În orașul lor natal, Brighton&Hove, o linie de autobuz a primit numele celor două. În 2018, consiliul local a decis să fie instalată o placă comemorativă pe casa în care s-au născut cele două.

În 2014, Shelagh Childs a vizitat orașul Charlotte, solicitând administrației locale să îi fie arătat mormântul celor două. El le-a explicat că este nepotul lor.

Kate Skinner, mama naturală a siamezelor a născut un băiat în 1910, Frederick, și o fată în 1912, Ethel Kate. La o lună după ce a născut-o pe Ethel Kate, femeia a decedat în urma unor complicații. Ethel Kate a născut la rândul ei o fată în 1945, Shelagh Childs.

”Tot ce știu este că bunica mea a murit la naștere și mama mea a fost adoptată. Ea a murit la rândul ei crezând că nu a avut surori, iar eu sunt aici să repar arborele genealogic al familiei noastre. Vreau ca oamenii să știe că mai există cineva căruia îi pasă de ele. Am vizitat mormântul lor, fiindcă știu că mama și-ar fi dorit asta. Le-am lăsat flori, șofran, maci și câteva lacrimi”, a declarat Childs.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola