Evenimentul Istoric > Articole online > Destinul chinuit al unei actrițe de Oscar
Articole online

Destinul chinuit al unei actrițe de Oscar

A moştenit talentul vocal şi actoricesc al mamei sale, dar oarecum şi destinul chinuit al acesteia şi îşi subminează o carieră scenică şi filmică – potenţial şi parţial de excepţie – printr-o existenţă presărată cu excese şi nevroze.

Actriţa şi cântăreaţa Liza Minnelli s-a născut la 12 martie 1946, la Los Angeles, şi este fiica regizorului Vincente Minnelli şi a actriţei Judy Garland.

Îndrăgită de public pentru vocea, graţia şi vivacitatea sa, Liza Minnelli a apărut pentru prima oară pe scenă, alături de mama sa, la New York Palace, când avea vârsta de 7 ani.

În 1965, a debutat pe Broadway.

Rolul Florei din pelicula The Red Menace i-a adus un succes fulgerător şi un premiu Tony, acordat pentru cea mai bună actriţă.

S-a impus cântând şi dansând în cluburile de noapte de la London Palladium, înregistrând albume de muzică şi apărând la televizor în diverse spectacole.

În 1970, a fost nominalizată la Oscar, în urma prestaţiei din filmul The Sterile Cuckoo.

Statueta a primit-o în 1973, când rolul din musicalul Cabaret i-a dat şansa să-şi demonstreze valoarea.

A fost nominalizată şi premiată cu numeroase premii, precum Grammy şi Emmy, pentru apariţii în diverse producţii de teatru şi televiziune.

Minnelli este şi deţinătoarea a două Globuri de aur, acordate în 1986, pentru A Time to Live, şi în 1973, pentru Cabaret.

Muzicalul „New York, New York” (1977) i-a oferit şansa de a lucra cu celebrul regizor Martin Scorsese şi actorul Robert De Niro.

A participat la lansarea documentarului intitulat „Minnelli on Minnelli: Liza Remembers Vincente”, care, în 1987, a primit mai multe nominalizări la premiile Emmy.

În 2018, pălăria, botinele şi vesta purtate de Liza Minnelli în filmul Cabaret au fost vândute la licitaţie alături de alte peste 1.000 de loturi de obiecte care au aparţinut părinţilor săi.

Licitaţia intitulată „Love, Liza’” a mai cuprins şi automobilul Rolls Royce Silver Shadow, precum şi scenariul filmului Cabaret, cu note scrise de mână.

 

Sursa Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola