Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Despre otrăvitoarea preferată a lui Nero, un rege și o regină criminali în serie și prima vrăjitoare judecată în Irlanda
Articole online

Despre otrăvitoarea preferată a lui Nero, un rege și o regină criminali în serie și prima vrăjitoare judecată în Irlanda

Criminalii în serie nu sunt un fenomen nou. Înainte ca Jack Spintecătorul să-și înceapă legendara listă de crime din Londra în anii 1800, exista o listă lungă de ucigași în serie de-a lungul istoriei.

Regina Anula din Anuradhapura – Cea mai mare misandristă și ucigașă din istoria Asiei

Cunoscută drept una dintre cele mai mari misandriste din istoria Asiei, Regina Anula a domnit între 47 și 42 î.Hr. și a fost prima regină din istoria Sri Lanka care a deținut puterea absolute . Domnia ei a fost plină de relații amoroase secrete, o serie de crime, o multime de otrăviri și un final foarte tragic pentru regină însăși.

Regina Anula din Sri Lanka și-a otrăvit fiul și cei patru soți în încercarea de a deveni regină regentă, lucru pe care l-a făcut timp de cinci ani.

Dar, norocul ei s-a terminat și s-a pus capăt domniei ei cumplite.

În cele din urmă a fost răsturnată de la putere și arsă vie.

Locusta din Galia – Prima femeie ucigașă în serie din istoria occidentală

Purtând titlul nu atât de măgulitor al „primei femei ucigașe în serie din istoria occidental”, Locusta a trăit la Roma acum mai bine de 1.900 de ani. Inventivă, cu sânge rece și extrem de inteligentă, Locusta a fost un botanist dedicate și magistral, care a folosit chimia pentru a provoca oamenilor atacuri de cord, pentru distracția și profitul ei.

Ea ar fi participat la asasinatele lui Claudius și Britannicus, în timp ce a fost una dintre cele mai apropiate persoane ale împăratului Nero timp de mulți ani, care a folosit-o ca professor pentru alți otrăvitori aflați în serviciul său. După moartea lui Nero, Locusta a fost executată de succesorul acestuia,

Zu Shenatir: pedofil, ucigaș în serie și rege himiarit

Zu Shenatir a fost unul dintre cei mai bogați rezidenți din regatul himiarit (actualul Yemen), care a trăit în Aden în secolul al V-lea d.Hr.

În afară de averea sa uriașă, Zu Shenatir a rămas vestit pentru că a fost sadic, pedofil și ucigaș în serie.

Atrăgea băieți tineri în casa lui cu promisiunea că le dă mâncare și bani, dar în schimb îi sodomiza.

De obicei, și-a ucis victimele aruncându-le goale pe fereastra de la etajul sus a casei sale.

Din fericire, în cele din urmă a fost oprit de o victimă care nu a cedat intențiilor sale bolnave și l-a înjunghiat mortal.

Alice Kyteler – Prima femeie condamnată pentru vrăjitorie în Irlanda

Se estimează că peste 300.000 de așa-numite vrăjitoare au fost torturate, arse sau spânzurate în Europa medievală.

De asemenea, nu este un secret faptul că marea lor majoritate nu erau altceva decât femei sărace și inocente (multe sufereau de boli mintale), dar cu siguranță nu a fost cazul pentru Alice Kyteler.

O nobilă normandă, Kyteler a fost trimisă în judecată în primul proces modern de vrăjitoare din Insulele Britanice în 1324, pentru presupusa otrăvire a celor patru soți, erezie și vrăjitorie.

Foto: Locusta din Galia

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola