Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Descoperire lămuritoare despre relația lui Hitler cu tatăl său. Biografia cizmarului Alois Hitler
Articole online

Descoperire lămuritoare despre relația lui Hitler cu tatăl său. Biografia cizmarului Alois Hitler

Într-o mansardă din Austria au fost descoperite scrisori ale tatălui lui Adolf Hitler, care aruncă o nouă lumină asupra psihologiei dictatorului, susţine un istoric într-o carte publicată luni.

La fel ca Adolf Hitler, Alois Hitler (foto) şi-a supraestimat capacităţile şi cunoştinţele autodidacte, potrivit savantului austriac Roman Sandgruber.

Istoricul a analizat 31 de scrisori necunoscute anterior pe care Alois Hitler i le trimisese unui bărbat care i-a vândut o fermă în satul austriac Hafeld.

O descendentă a bărbatului l-a abordat pe Sandgruber cu cinci ani în urmă şi i-a spus despre scrisorile pe care le-a descoperit în mansarda casei ei.

Paginile dactilografiate sugerează că tatăl lui Hitler, un oficial vamal, era un „ştie tot”.

„Tatăl său a dorit întotdeauna să fie un proprietar erudit care se află deasupra tuturor celorlalţi”, a declarat Sandgruber, potrivit Agerpres.

Tatăl şi fiul au dispreţuit autorităţile şi au împărtăşit sentimente anti-religioase, potrivit istoricului.

Adolf Hitler, care s-a născut în 1889 în landul Austria Superioară, a devenit lider al partidului nazist şi cancelar al Germaniei.

El a declanşat al Doilea Război Mondial şi a provocat uciderea în masă a evreilor şi a altor grupuri persecutate.

În cartea sa în limba germană, care se traduce „Tatăl lui Hitler. Cum a Devenit Fiul un Dictator”, Sandgruber susţine, de asemenea, că Hitler era deja antisemit din tinereţea petrecută în Austria Superioară, contestând ideea că el a început să urască evreii abia după ce s-a mutat la Viena.

Versiunea originală a unei biografii a prietenului adolescent al lui Hitler, August Kubizek, arăta că Hitler s-a alăturat unui club antisemit la doar două luni după sosirea sa în capitala Austriei, potrivit lui Sandgruber.

Cine a fost Alois Hitler

Alois Hitler s-a născut în 1837. Maria, mama sa, s-a căsătorit cu Johann Georg Hiedler, care a devenit tatăl vitreg al lui Alois.

Alois a rămas orfan de mamă la vârsta de 10 ani, iar Georg Hiedler l-a trimis la fratele său, Johann Nepomuk Hiedler, la ferma acestuia din Spital.

Alois a luat în adolescență lecții de cizmărie, dar la 18 ani s-a angajat să lucreze la vamă, în Braunau.

În 1860, Alois a devenit tată pentru prima oară, dar identitatea femeii este necunoscută. La 36 de ani, în 1873, Alois s-a căsătorit din interes cu Anna Glassl, mai în vârstă cu 14 ani, care a murit repede după căsnicie, fiind invalidă.

În anul 1876, Alois își schimbă numele din Schicklgruber în Hitler. În 1880 se căsătorește cu Franziska Matzelsberger, care avea doar 19 ani.

Împreună cu Franziska are doi copii, pe Alois jr. născut în 1882, și pe Angela, născută în 1883. După ce a născut-o pe Angela, Franziska s-a îmbolnăvit de tuberculoză.

Deoarece soția era bolnavă, Alois a angajat-o pe nepoata lui, Klara, ca menajeră. Klara era nepoata lui Johann N. Hiedler, care era frate cu tatăl vitreg al lui Alois.

Între Hitler și nepoata lui s-a creat idilă. Franziska a murit în august 1884, iar în ianuarie 1885, Alois s-a însurat cu Klara, care era însărcinată deja în a 5-a lună.

Deoarece Alois și Klara erau rude, căsătoria lor a creat controverse la Vatican, și pentru a se căsători, au avut nevoie de acordul Papei.

În mai 1885 s-a născut Gustav, primul copil.

Acesta a murit repede după naștere, de difterie. Difteria i-a omorât și pe următorii doi copii, Ida și Otto.

În 1889 s-a născut Adolf. Adolf a fost un copil bolnăvicios, însă nu a fost și el contaminat cu difterie. Alois nu se ocupa prea mult de copii.

Prefera mai mult apicultura, decât creșterea unui copil. În 1892, Alois și familia lui se mută în Passau, unde se naște Edmund, al cincilea copil.

Edmund moare la 6 ani, din cauza pojarului. În 1896 se naște ultimul copil al lui Alois, Paula.

Alois a fost un tată sever și violent.

Fiul său Alois jr. a fugit de acasă din cauza bătăilor. Adolf era des biciuit de tatăl său, iar Klara încerca să îi ia apărarea, dar era și ea lovită.

Pe data de 3 ianuarie 1903, Alois a decedat subit, din cauza unei hemoragii pulmonare, și a fost înmormântat în Leonding.

Registration

Aici iti poti reseta parola