Evenimentul Istoric > Articole online > Descoperă din revista Evenimentul Istoric un nou studiu genetic care lămurește originea poporului român!
Articole online

Descoperă din revista Evenimentul Istoric un nou studiu genetic care lămurește originea poporului român!

În revista Evenimentul Istoric, cea mai mare revista de istorie din România, afli despre cel mai recent studiu genetic care stabilește adevărata origine a poporului român.

Conducător al Diviziei de medicină experimentală din cadrul Universității Nijmegen din Olanda, Mihai Netea și-a concentrat interesele științifice pe înțelegerea răspunsului imun în timpul infecțiilor severe, precum și pe influența factorilor genetici care intervin în biologia populațiilor umane. Totodată, acesta este și autorul unui studiu remarcabil publicat recent: „O istorie genetică (incompletă) a românilor”.

Autorul ne dezvaluie că demersul a fost realizat în urmă cu aproape zece ani, împreună cu afilierea cu alte persoane pentru realizarea studiilor genetice privind populațiile antice și moderne care au trăit pe teritoriul României. Din punct de vedere istoric, regiunea în care trăim noi, Sud-Estul Europei și Peninsula Balcanică, este mult mai importantă și mai interesantă din punct de vedere genetic decât Europa Centrală și de Vest. Care sunt cele 3 mari populații care se află la baza formării strămoșilor noștrii aflați din noul număr al Evenimentului Istoric, disponibil la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Totodată, în revistă poți citi și dezvăluirile în exclusivitate ale unia dintre ”victimele” lui Mugur Isărescu.  

Protagonista dosarului prin care Mugur Isărescu a fost trimis în Instanță pentru a fi declarat colaborator al Securității, dosar care, după cum știți, s-a finalizat cu un verdict de necolaborare – e adevărat că pe o problemă tehnică, este Irina Dumitriu. Angajată în acea perioadă la recomandarea academicianului Costin Murgescu în cadrul Institutului de Economie Mondială(IEM), o instituție atipică în care coexistau două categorii aparte și aparent total opuse. Erau cercetători științifici care analizau piețele internaționale și încercau să stabilească tendințele pentru comerțul internațional și piețele financiare și ofițeri de Securitate. Prin anvergura pe care i-o dădea academicianul Costin Murgescu, care conducea institutul, IEM avea un prestigiu pe care Securitatea lui Nicolae Ceaușescu a decis să-l folosească. Astfel, a devenit una din instituțiile majore de acoperire a ofițerilor de securitate și aici ne referim la cei care lucrau în informații externe.

Care a fost cu adevărat rolul Institutului și prin ce au trecut angajații săi, descoperiți pe larg în revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Un alt subiect ce merită analizat este si cel care evidențiază cum s-au chinuit spionii români să editeze în SUA cartea lui Nicolae Ceaușescu – Campion al păcii.

În luna septembrie 1978, prin intermediul lui NICHOLAS BUCUR, cetăţean american de origine română, în vârstă de 56 ani, doctor în ştiinţe juridice, preşedinte al Societăţii Pan Americane din Cleveland – Ohio şi al Institutului Naţional Româno-American, om de cultură, personalitate marcantă a emigraţiei române din S.U.A. şi Canada, s-a acţionat pentru editarea în S.U.A. a unei lucrări intitulate, „NICOLAE CEAUŞESCU – CAMPION AL PĂCII”. În vederea elaborării manuscrisului, lui NICHOLAS BUCUR i s-au pus la dispoziţie materialele necesare (Operele tovarăşului NICOLAE CEAUŞESCU, Volumul omagial apărut în 1978, fotografii, lista de lucrări apărute în ţară şi străinătate, precum şi alte materiale).

Lucrarea evoca personalitatea proeminentă a Preşedintelui R.S. România, contribuţia remarcabilă a şefului statului român la soluţionarea marilor probleme internaţionale şi la afirmarea noilor principii care trebuie să guverneze relaţiile dintre state. Care au fost pașii și obstacolele pe care le-a depășit autorul lucrării, aflați pe larg din articolul publicat în revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Dacă vrei să colecționezi Evenimentul Istoric, te invităm să te abonezi!

Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău. În plus economisești bani şi primeşti revista la tine acasă!

Registration

Aici iti poti reseta parola