Evenimentul Istoric > Articole online > Depravatul care a înființat secta NXIVM a primit o condamnare uriașă. Sclave pentru propria lui plăcere
Articole online

Depravatul care a înființat secta NXIVM a primit o condamnare uriașă. Sclave pentru propria lui plăcere

Sentinţa a fost pronunţată după aproximativ cinci ore de audieri la tribunalul federal din Brooklyn, în timpul cărora 15 victime au depus mărturie împotriva bărbatului în vârstă de 60 de ani, între care o femeie identificată doar sub numele de Camila, care a declarat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu Keith Raniere de la vârsta de 15 ani.

„Eram un copil (…), mi-a furat tinereţea”, a afirmat Camila, acum în vârstă de 30 de ani. „M-a manipulat pentru propria lui plăcere. Se aştepta să fiu disponibilă sexual tot timpul”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Mărturia ei a fost surpriza acestei audieri: ea nu a fost prezentă la procesul din iunie 2019, la finalul căruia Keith Raniere a fost găsit vinovat de cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa – între care exploatarea sexuală a unei adolescente de 15 ani, extorcare şi asociere criminală.

Celelalte victime prezente marţi l-au descris pe Keith Raniere ca fiind un „prădător”, „un monstru”, „un mincinos sadic şi patologic”. Avea, potrivit lor, două feţe – pe de o parte, mentor şi seducător, pe de altă parte, manipulator.

Audierea de marţi marchează sfârşitul parcursului unui bărbat cu o putere de convingere ieşită din comun, venerat încă de zeci de persoane, în pofida dezvăluirilor despre el.

Keith Raniere a înfiinţat, în 1998, o organizaţie cu sediul în Albany, statul New York, numită NXIVM (pronunţată Nexium), care oferea cursuri de dezvoltare personală la preţuri exorbitante.

Încă de la început, această figură carismatică a întreţinut sub influenţa sa un cerc de 15-20 de femei, cu care făcea sex după bunul plac.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola