Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Denver Wright ratează cea mai ciudată vânătoare de lei pentru că i se face foame
Articole online

Denver Wright ratează cea mai ciudată vânătoare de lei pentru că i se face foame

Iată povestea acestei vânători spusă de revista Realitatea Ilustrată din 20 aprilie 1933:

Acest domn Wright ca mulţi alţii de altfel, nutrise ani dearândul visul de a vâna odată un leu, dar el imagină un procedeu cu totul original şi relative foarte economic.

Mahomed, raţionă omul nostru, — s’a dus la munte, pentrucă muntele nu putea veni la Mahomed. Prin urmare, dacă vânătorul nu se putea duce în Africa după lei, nu era exclus ca leii să vină la el, şi atunci, şi-a cumpărat dela un circ două leoaice de câte zece luni Nellie şi Bess şi începu să se pregătească de vânătoare.

Curând însă îi fu dat să afle că obţinerea unui teren de vânătoare, pe care să-şi urmărească leii, avea să comporte o serie de eforturi cu mult mai mari decât întreaga vânătoare în sine.

Wright plănuise să dea drumul celor două fiare într’o pădure, undeva dealungul lui Missouri şi să pornească apoi pe urmele lor, cu câini şi puşti de mare calibru. Proectul acesta era însă departe de a conveni locuitorilor din diferitele districte ale acestei regiuni.

După socotelile lor, Wright era la prima sa vânătoare, deci un amator, de unde rezultă că în ciuda bunelor sale intenţii, se putea prea bine să nu-şi găsească leii.

Indigenii se temeau ca vânătoarea să nu se inverseze, ca nu cumva fiarele să prindă a le sfâşia animalele de pe lângă casă şi eventual, chiar pe un fermier mai imprudent.

Situaţia ajunse atât de încordată la un moment dat, încât locuitorii acestui ţinut păreau dispuşi să pornească o vânătoare în contra lui Wright.

În cele din urmă închiriă o insulă, lângă „Commerce”, — Missouri şi după ce eliberă cele două fiare din cuştile în care fuseseră transportate, Wright şi prietenii să se înapoiară pe malul opus, pentru a lua masa.

Bărci cu motor conduse de indigeni hotărîţi, cu puşti pe genunchi, făceau ronduri în jurul insulei, pentru ca nu cumva vreunul din lei să încerce a trece apa înnot către ţărm spre a se înfrupta cu carnea suculentă a unui porc, a unei vaci şi chiar a vreunui locuitor de pe acolo.

Vânătoarea de lei a lui Denver Wright avu într’adevăr loc, numai că ţinu cu mult mai mult decât s’ar fi aşteptat.

Bizarul american ar mai alerga încă după fiarele sale, dacă după câteva ore de căutare zadarnică, n’ar fi fost cuprins de bănuieli şi nu s’ar fi întors din insulă.

Ajuns aci, îşi găsi leii morţi. Fuseseră ciuruiţi de gloanţe de către unul din locuitori, care venise pe insulă cu o echipă de jandarmi, în vreme ce organizatorul vânătoarei se afla în oraş, la masă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola