Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Decorată de regină la 100 de ani de la naufragiul Titanicului. E ziua ei
Articole online

Decorată de regină la 100 de ani de la naufragiul Titanicului. E ziua ei

Actrița Kate Winslet a fost distinsă de regină cu titlul de „Comandor al Ordinului Imperiului Britanic”. În martie 2014, Kate Winslet a primit o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame.

Rolul adolescentei aristocrate Rose DeWitt Bukater din filmul „Titanic” (1997) a reprezentat punctul culminant al carierei sale.

L-a avut ca partener pe tânărul Leonardo di Caprio, în rolul lui Jack Dawson, sub bagheta regizorală a lui James Cameron.

Filmul a fost distins cu numeroase premii Oscar, inclusiv la categoriile cel mai bun film şi cel mai bun regizor, iar lui Winslet i-a adus cea de-a doua nominalizare la Oscar din carieră, de data aceasta pentru rolul principal.

Kate Winslet s-a născut la 5 octombrie 1975, în localitatea Reading, Berkshire din Marea Britanie, într-o familie cu tradiţie în actorie.

Bunicii materni, Oliver şi Linda Bridges au condus Reading Repertory Theatre, iar părinţii săi, Roger Winslet şi Sally Anne Bridges-Winslet, au fost, la rândul lor, actori.

Copil talentat, Kate a avut prima sa „apariţie profesionistă” la vârsta de 11 ani, când a jucat într-o reclamă TV la cereale pentru copii.

Cam în aceeaşi perioadă a început să ia lecţii de actorie, urmând, totodată, cursurile unui liceu de profil.

A apărut în mai multe seriale de televiziune, dar s-a lansat la 17 ani, odată cu rolul din filmul Heavenly Creatures (1994), notează www.imdb.com. Cu toate că a avut o distribuţie modestă, filmul s-a bucurat de aprecierea criticilor.

După succesul din „Titanic’”, actriţa a surprins critica de film prin alegerea de a juca în filme independente şi mult mai mici,

În 2012, a scris cartea „The Golden Hat: Talking Back to Autism” pentru a sensibiliza opinia publică şi pentru susţinerea celor care suferă de autism.

În carte sunt adunate declaraţiile şi autocaracterizările mai multor celebrităţi, precum Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard şi Michael Caine. Toate veniturile obţinute din vânzarea acestei cărţi merg către Fundaţia „The Golden Hat”, o organizaţie non-profit fondată de actriţă.

Este căsătorită, din decembrie 2012, cu Ned Rocknroll, cu care are un fiu, Bear Blaze (n. 2013).

Kate Winslet a mai fost căsătorită cu regizorul Jim Threapleton (1998-2001), cu care are o fiică, pe Mia Honey (n. 2000) şi cu regizorul Sam Mendes (2003-2010), împreună cu care are un fiu, Joe Alfie (n. 2003), mai aflăm de la Agerpres.

În 2016, a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, precum şi Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Joanna Hoffman din filmul „Steve Jobs”.

Registration

Aici iti poti reseta parola