Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > De vânzare: Șuvițele lui Jimi Hendrix și Kurt Cobain
Articole online

De vânzare: Șuvițele lui Jimi Hendrix și Kurt Cobain

Printre piesele scoase la vânzare la această licitație excepțională se mai găsesc și chitările lui Eric Clapton și Eddie Van Halen sau autografe ale Beatleșilor.

Chitările lui Eddie Van Halen, Eric Clapton sau Joe Perry (Aerosmith), precum și suveniruri semnate de Beatles vor fi scoase la licitație prin intermediul Iconic Auctions.

Această licitație, botezată The Amazing Music Auction se încheie sâmbătă, 15 mai, iar printre cele mai valoroase piese se numără o șuviță a lui Kurt Cobain, tăiată de un prieten în 1989 și al cărui preț de pornire este de 2500 de dolari.

În afara firelor blonde ale starului grunge, o serie întreagă de obiecte din universul Nirvana va fi scoasă la licitație. Printre ele, o chitară rară Stratocaster albastru, semnată de membrii trupei și un amplificator Marshall care i-a aparținut lui Cobain, informează Associated Press.

Acesta din urmă are înscris numele Kurt în colțul din dreapta sus.

Trupa a folosit acest amplificator în anii 1990, inclusiv în clipul Live and Loud. Prețul de pornire este de 15.000 de dolari.

Printre articolele speciale se numără și o șuviță a lui Jimi Hendrix (foto).

Piesa cea mai scumpă este o vestă bleumarin, croită special pentru Paul McCartney, a fost purtată într-o serie de șase concerte în 1963, la Gaumont Theatre, în Bournemouth, Anglia, iar prețul său de pornire este de 25.000 de dolari.

Tricia Eaton, comisarul de vânzări de la Iconic Auctions, precizează că vesta este una dintre primele piese de vestimentație Beatles scoase la licitație.

O copie a albumului Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, apărut în 1967 și semnată de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr este scoasă și ea la vânzare pentru 5000 de dolari.

De asemenea este vândut și manuscrisul cu versurile de la Blowin’ in the Wind, aparținându-i lui Bod Dylan, pentru o sumă pornind de la 15.000 de dolari.

Printre alte comori disponibile pentru fanii rock se mai numără o cămașă de mătase care i-a aparținut lui Elvis Presley, copii ale albumelor Led Zeppelin II și Queen, ale grupurilor eponime, Kaya al lui Bob Marley sau Animals al lui Pink Floyd, semnate de autori.

În fine, printre cele șaptezeci de chitări scoase la licitație, una dintre ele, semnată de Tony Iommi și Ozzy Osbourne, de la Black Sabbath, este disponibilă începând cu 500 de dolari.

Registration

Aici iti poti reseta parola