Evenimentul Istoric > Articole online > De unde se trage puterea Europei. Orban vorbește despre cine și cum vrea s-o distrugă
Articole online

De unde se trage puterea Europei. Orban vorbește despre cine și cum vrea s-o distrugă

Premierul ungar Viktor Orban îndeamnă, într-o postare pe website-ul său oficial, Europa nu trebuie să cedeze în faţa reţelei Soros, în replică la un articol al finanţistului George Soros.

În articolul publicat de portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului Uniunii Europene din cauza unei clauze ce condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept, George Soros a afirmat că, pentru a rămâne fidelă valorilor sale, „UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”.

Calificând veto-ul ungar şi polonez drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie” şi acuzându-l pe Orban că a „construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării”, Soros a mai notat în articolul său că UE poate ajuta acordând fonduri direct autorităţilor locale, „unde în Ungaria încă există o democraţie funcţională, spre deosebire de nivelul național”.

Finanţistul a explicat, potrivit Agerpres, că veto-ul polono-ungar „poate fi ocolit pentru că, în cazul în care nu se ajunge la acord asupra noului buget (al UE), cel vechi se prelungeşte, pe bază anuală”, în timp ce „Ungaria şi Polonia nu vor primi plăţi pentru că guvernele lor încalcă statul de drept”, dar întrebarea care se pune este dacă UE „poate da dovadă de voinţă politică”.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola