Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > De ce Regina Angliei își serbează ziua de naștere de două ori pe an
Articole online

De ce Regina Angliei își serbează ziua de naștere de două ori pe an

Suveranul Marii Britanii beneficiază de multe privilegii în comparație cu supușii săi. Printre acestea, și dreptul de a fi sărbătorită de două ori în fiecare an.

Printre privilegii, regina nu are nevoie de permis de conducere pentru a șofa, nici de pașaport pentru a călători, scrie Scoop Whoop.

Are bancomatul său personal în subsolul Buckingam Palace. Este proprietara lebedelor care plutesc pe Tamisa și a tuturor delfinilor care înoată în apele britanice.

Nici măcar nu este nevoită să plătească taxe, deși o face.

La toate astea se adaugă și privilegiile politice. Nu poate fi arestată și nici constitui subiectul solicitărilor în baza legii privind Libertatea Informațiilor. Mai are și dreptul să-l demită pe prim-ministrul Australiei.

Însă mai există un privilegiu cu totul special: regina Elisabeta a II-a își serbează ziua de naștere de două ori pe an.

Regina s-a născut pe 21 aprilie 1926. Or, această perioadă a anului este în mod deosebit ploioasă la Londra, prea puțin propice pentru o serbare populară. De aceea, regina preferă o întâlnire restrânsă cu rudele sale cele mai apropiate.

Doliul după prințul consort Philip va face cu atât mai sobră și mai discretă serbarea de astăzi.

Adevărata sărbătoare are loc în iunie și este numită „Trooping the Colour”, o paradă cu calești care se încheie cu suverana și familia regală în balconul de la Buckingam Palace salutând mulțimea.

Tradiția dublei aniversări a suveranului britanic a început în 1748, când regele George al II-lea, născut într-o zi ploioasă de octombrie, a mutat sărbătoarea făcând-o să coincidă cu parada militară organizată în fiecare iunie.

Registration

Aici iti poti reseta parola