Evenimentul Istoric > Articole online > De ce Familia Regală a Marii Britanii călătorește întotdeauna cu pungi din sângele propriu
Articole online

De ce Familia Regală a Marii Britanii călătorește întotdeauna cu pungi din sângele propriu

Duncan Larcombe, fost editor al tabloidului The Sun, a dezvăluit pe podcastul The Royal Box că, atunci când regina Elisabeta a II-a, prințul Charles – primul în linia de moștenire, și prințul William – al doilea în linia de moștenire, călătoresc, trusa lor medicală este destul de încărcată.

Pentru a proteja linia de succesiune, „sunt însoțiți de medicul regal, cu o pungă cu propriul lor sânge, în cazul că se întâmplă ceva”, a explicat Larcombe.

Dacă Elisabeta, Charles sau William ar avea nevoie de o transfuzie, aceasta li s-ar administra imediat din propriul lor sânge. Medicul știe astfel cu siguranță că pacientul primește tipul de sânge potrivit.

Membrii familiei regale britanice călătoresc enorm, chiar și în pandemie.

Potrivit Yahoo Finance, în perioada 2015-2020, ei au acoperit nu mai puțin de 877.352 de kilometri în 92 de călătorii internaționale, al căror cost este estimat la 9 milioane de dolari.

Fără a lua în considerare călătoriile în interiorul Marii Britanii sau cele de vacanță.

Cel mai mare călător este prințul Charles, care a zburat 193.625 de kilometri, în 25 de călătorii, în perioada citată.

Potrivit Hello Magazine, prințul William i-a cerut permisiunea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, să îl ia și pe prințul George, când acesta avea nouă luni, într-o călătorie în Australia și Noua Zeelandă. Suverana și-a dat acordul.

Pe lângă pungile cu propriul sânge, familia regală este obligată  de protocol să ia întotdeauna în călătorii câte un costum integral negru, pentru eventualitatea tristă că unul dintre membrii familiei ar deceda.

Regula ar data de la începutul anilor 1950, când Elisabeta a călătorit în Kenya, când tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit pe neașteptate.

Când Elisabeta a revenit la Londra, ea a fost nevoită să aștepte la bordul avionului o bucată de vreme până când cineva i-a adus o ținută potrivită pentru prima sa apariție ca Regină.

Registration

Aici iti poti reseta parola