Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > De ce a plătit Osaka cu 10.000 de morți
Articole online

De ce a plătit Osaka cu 10.000 de morți

Era un centru principal de industrie grea, de armament, maşini, chimice, textile, dar şi un important nod comercial şi de cale ferată.

Bombardamentele strategice ale aliaţilor asupra Japoniei au început în iunie 1944 şi au continuat până în august 1945, la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Atacurile desfăşurate de SUA asupra Japoniei au fost purtate iniţial sub forma atacurilor aeriene încă de la jumătatea anului 1944. Bombardierele strategice americane au fost staţionate în baze din India şi au folosit inclusiv baze din China pentru desfăşurarea raidurilor aeriene asupra Japoniei.

La 1 iunie 1945, un bombardier strategic B-29 a lansat un atac asupra oraşului nipon Osaka.

Mii de bombe incendiare au fost lansate asupra zonei industriale a oraşului.

A fost unul din multele atacuri aeriene asupra acestui oraş nipon. Primul avusese loc la 13-14 martie 1945.

 Au urmat altele la 6, 7, 15, 26 iunie, 10, 24 iulie şi 14 august 1945.

În aceste bombardamente au murit peste 10.000 de civili.

 

Sursa: Agerpres


Achiziționați revista Evenimentul Istoric nr. 27 de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://bit.ly/3evyBRl

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.

Registration

Aici iti poti reseta parola