Evenimentul Istoric > Articole online > Danemarca le trimite pe tinerele funcționare la cratiță și le dă bani de zestre
Articole online

Danemarca le trimite pe tinerele funcționare la cratiță și le dă bani de zestre

Bietele fete! Nu mai ştiu nici ele ce să mai facă, spre a se mărita. Unele duc poruncile castităţii până la atrofiere, altele, caste şi trupeşte şi sufleteşte, învaţă şi practică teoretic moravurile uşoare – care par mai pe gustul lipsitde răspundere al tinerilor de azi, scria presa în 1932.

Iată continuarea articolului, care nu avea pic de respect pentru corectitudinea politică din vremea COVID-19:

Multe din fete îşi strâng bani şi sub formă de zestre, îşi cumpără un bărbat, iar cele mai multe, renunţând la maternitate, ocupă slujbe în birouri.

„Domnii preferă funcţionarele…” ar fi un titlu foarte actual pentru un film, un roman sau o comedie.

Domnii din Danemarca au preferat însă atât de mult funcţionarele, încât Statul s-a pomenit încărcat cu un număr atât de mare de tinere şi drăguţe salariate, încât şeful guvernului a cerut consiliului de miniştri şi marelui colegiu economic, să studieze problema şi să găsească cele mai bune mijloace pentru a trimite fetele acasă, la gospodărie.

Şi nu ştim ce naiv a propus – şi guvernul adoptând a comunicat următoarea idee drăgălaşelor dudui, pe umerii cărora se sprijină toate dificultăţile Danemarcei :

„Funcţionarele care-şi părăsesc serviciul şi renunţă la pensie primesc o zestre din partea Statului, egală cu salariul pe un an, toţi banii deodată, spre a se mărita”.

Nu cunoaştem numărul funcţionarelor care au primit şi aplicat propunerea guvernului.

Credem că niciuna.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola