Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Cuțitele lui Ceaușescu cu mânere din coarne de cerb. Foto în articol
Articole online

Cuțitele lui Ceaușescu cu mânere din coarne de cerb. Foto în articol

Funcţionar în cadrul Inspecţiei de Vânătoare din Ministerul Silviculturii care l-a însoţit pe Ceauşescu la masacrele cinegetice, Vasile Suciu scrie în cartea sa „La vânătoare cu Ceaușescu”:

„În aproape 25 de ani de vânătoare, Ceauşescu a împuşcat anual aproximativ 20 de cerbi comuni, 20 de urşi, 50 de cerbi lopătari, 150 de mistreţi şi cinci căpriori.

Numărul de capre negre împuşcate anual a variat de la 7 exemplare, în 1983, la 55 de exemplare, în 1989, dintre care 46 într-o singură zi.

Nu pot fi trecuţi cu vederea nici cei 10 lupi, 9 cocoşi-de-munte, zecile de vulpi şi, estimativ, peste 10.000 de fazani. Autorul îşi face „mea culpa”, spunând că de frică n-a reuşit să-i atragă atenţia dictatorului că ceea ce făcea el încălca grosolan legile şi etica vânătorească”.

Nicolae Ceaușescu a colecționat, de-a lungul timpului, arme de vânătoare și trofee impresionante.

O mică colecție de cuțite de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu, dintre care patru având mâner din corn de cerb, ce par a fi lucrate, de fabricanți locali, din chiar trofeele de cerb vânate de de dictator, este scoasă la licitație în seara de marți, 17 noiembrie, în cadrul Licitației Artmark de Săbii și Covoare.

Mica colecție de cuțite de vânătoare, asamblată insolit, în cadrul unei mape, însoțită de certificate de proveniență RAAPPS, va fi licitată plecând de la prețul de pornire de 250 de euro.

Registration

Aici iti poti reseta parola