Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum s-au stabilit numele și ziua independenței Statelor Unite
Articole online

Cum s-au stabilit numele și ziua independenței Statelor Unite

sua

În declarația Congresului din 9 septembrie 1776, delegații scriau: „În toate comisiile continentale și în alte instituții, unde, până acum, au fost folosite cuvintele Colonii Unite, numele să fie modificat pentru viitor în Statele Unite”.

O rezoluție a lui Richard Henry Lee, care fusese prezentată Congresului la 7 iunie și aprobată la 2 iulie 1776, arăta „Aceste colonii unite sunt și de drept ar trebui să fie state libere și independente…”.

Drept urmare, John Adams a crezut că 2 iulie va fi sărbătorită drept „cea mai memorabilă zi din istoria Americii”. În schimb, ziua a fost în mare parte uitată în favoarea zilei de 4 iulie, când a fost adoptată Declarația de Independență editată de Jefferson.

Până în septembrie, Declarația de Independență fusese elaborată, semnată, tipărită și trimisă în Marea Britanie, scie history.com.

Ceea ce Congresul declarase pe hârtie în iulie a fost în mod clar pus în practică, deoarece sângele patrioților a fost vărsat împotriva britanicilor pe câmpurile de luptă din Boston, Montreal, Quebec și New York. Congresul a creat o țară dintr-un grup de colonii, iar noul nume al națiunii reflecta acea realitate.

Registration

Aici iti poti reseta parola