Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum au evoluat sloturile de-a lungul istoriei
Articole online

Cum au evoluat sloturile de-a lungul istoriei

Istoria păcănelelor începe la finalul secolului al XIX-lea, când Sittman și Pitt din New York au realizat un aparat de acest gen. Desigur, pe atunci acest aparat nu avea nimic în comun cu cele din zilele noastre, dar a fost un punct de pornire. Aparatul creat de Sittman și Pitt avea 5 role și 50 de cărți, fiind bazat pe jocul de poker.  Un rol important l-a avut și Charles Fey, care a creat și el un aparat similar în acea perioadă.

În primă fază, astfel de aparate se regăseau în barurile din New York. Clienții trebuiau să introducă 5 cenți și apoi să tragă de manetă. În funcție de mâna de poker afișată, jucătorii primeau drept răsplată produse din meniul barului.

În acele vremuri, din pachetul de cărți lipseau două, deoarece proprietarii își doreau să aibă șanse cât mai bune să iasă în câștig.

Cum s-a înregistrat progresul păcănelelor

În zilele noastre, sunt milioane de oameni care aleg să se distreze periodic la păcănele. Iar cazinourile online și offline știu acest lucru și încearcă să le satisfacă toate cererile.

Dar o bornă importantă s-a înregistrat în anul 1887. Atunci a fost creat primul aparat de sloturi clasic și s-a făcut trecerea spre domeniul de succes din zilele noastre. Aparatul lui Charles Fey, denumit Liberty Bell, avea 3 role și 5 simboluri. A fost un pas mare pentru acest domeniu, chiar dacă jackpotul era de doar 50 de cenți.

Spre deosebire de aparatul lui Sittman și Pitt, acesta oferea direct câștigurile pe loc. Lucrul acesta a fost primit cu mare bucurie de jucători și i-a adus astfel un succes internațional. Desigur, ele au fost adaptate și la perioada în care cazinourile erau interzise prin lege în SUA, între 1880 și 1930, astfel că acest tip de aparate plasate în baruri ofereau premii în pachete de gumă de mestecat cu fructe pe ambalaj.

Ulterior au apărut și aparatele de tip slot machine care aveau printre simboluri potcoavele, cireșele, clopoțeii și diamantele, exact ca multe jocuri din zilele noastre.

De altfel, un merit în popularitatea păcănelelor o are și Herbert Mills din Chicago. El a fost cel care a avut ideea de a introduce simboluri sub formă de fructe. Ce-i drept, inițial aparatul său era destul de mare și de zgomotos, dar a reușit să îl modifice într-o formă mult mai plăcută și nu mai era asemănat cu o adevarată mașinărie.

În anii ’40 au apărut și primele aparate cu lumini, dar care aveau și opțiunea de a selecta rolele pe care jucătorul dorea să le rotească. Compania Bally din Chicago a fost cea care le-a inventat. Ulterior au apărut tot mai multe companii care dezvoltau sloturi, acest domeniu fiind în plină ascensiune.

În anii ce-au urmat companiile și-au îndreptat atenția către lansarea unor aparate menite să ușureze experiența utilizatorilor și să o îmbunătățească. Astfel, noile aparate puteau stoca monede, aveau plăți automatizate, lumini și muzică.

De asemenea, anul 1970 este foarte important deoarece atunci a apărut primul slot video. Fortune Coin Company a creat un aparat cu un ecran Sony de 48 de cm și un tablou în totalitate electric. Tot atunci s-a inventat și generarea automată a numerelor. După anii ’90 popularitatea acestor jocuri a crescut exponențial, pe măsură ce și domeniul gambling-ului a avut un salt major.

Totodată, în acea perioadă au început să apară și primele cazinouri online, dar și primii dezvoltatori exclusiv pentru această piață. Cazinourile online au reușit să transforme sloturile într-un fenomen mondial, prin accesibilitate și o ofertă bogată, care vin la pachet cu multă distracție.

În zilele noastre, utilizatorii pot să joace online sloturi din diverse domenii – de la clasice, la unele de aventură, inspirate din filme, muzică, istorie și multe altele.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola