Evenimentul Istoric > Articole online > Cum a salvat crah-ul de pe Wall Street curcanul de la extincție
Articole online

Cum a salvat crah-ul de pe Wall Street curcanul de la extincție

Site-ul canalului tv History a documentat situația acestei păsări atât de ușor transformată în domestică. Când America de Nord a fost colonizată, erau milioane de exemplare de curcani sălbatici în spațiul ocupat astăzi de 30 de state. În 1930, erau dispărute din 20 de state. De vină erau vânătoarea foarte facilă a acestei vietăți și ocuparea spațiului său vital.

Se estimează că în anii 1930, rămăseseră doar 30.000 de exemplare în sălbăticie. De exemplu, în 1863, când Abraham Lincoln aa declarat curcanul ”animalul oficial” al Sărbătorii recunoștinței, pasărea dispăruse din sălbăticie în patru state americane.

În 1937, s-au impus măsuri legislative, Legea Pittman-Robertson privind Federal Aid in Wildlife Restoration impunea o taxă pentru cei care doreau să vâneze.

Totuși, specialiștii susțin că adevărata salvare a curcanului a venit de la Marea Criză din 1929-1939. Căderea burselor care a avut ca efect și falimentarea a sute de ferme, silind oamenii să migreze, a eliberat terenuri vaste unde specia amenințată a putut să se refacă de la sine.

Registration

Aici iti poti reseta parola